Szivárványos délelőtt, Lyrai dallamok
Közélet

Szivárványos délelőtt, Lyrai dallamok

A Szüreti Napok fináléjához közeledve is egymást érik a programok Kiskunhalas főterén. A nagyszínpadon a Szivárvány Bábszínház előadását nézték meg a gyerekek és szüleik, majd a Lyra rendhagyó koncertje következett, az idén 40 éves zenekar ezúttal vendégeket is hívott. Közben a Közösségek Házában nagy sikere van a retro számítógépes kiállításnak és gyűlnek a színes rajzok a Sétáló utcai kerítésen is. De még nincs vége...

 
Éjszaka, egészen hajnali fél négyig a Welcome muzsikált, ők kezdték a vasárnapot, közben a Közösségek Házában fergeteges táncház volt. van hozzá néhány képünk a szombati események krónikájában. Zárónapjához érkezett a szüreti programkavalkád Kiskunhalason. Kinyitottak a vendéglátóhelyek, tíz órától pedig a Szivárvány Bábszínház előadását láthatták a nézők. A színpad előtt gyermekek és szüleik élvezték az előadást.
A Szüreti Napok kihagyhatatlan szereplői a Lyra zenekar tagjai. Csorvási Zoltánék ezúttal vendégekt is hívtak, Vladár Károly és Kovács Sándor személyében. Meglepetés volt az, hogy több dalt a Központi Református Általános Iskola kórusával adtak elő. Az együttes a 40. születésnapi koncertjére készül, amely decemberben lesz.
Még nem késő színesebbé tenni Kiskunhalas sétálóutcáját. Bárki elkészítheti saját kis művét, amely aztán éke lesz a kerítésnek. Többen éltek ezzel a lehetőséggel, de van még szabad hely, szárnyaljon nyugodtan a fantázia.
Érdekes kiállítások láthatóak a Közösségek Házában. A pinceműhely mellett a 80-as, 90-es évek számítógépes játákait is ki lehet próbálni, a tárlat máris több rajongót szerzett magának.
Vasárnap lesz még:
 
14 óra technikai menet
15 óra Táncol a város
16 óra Divatbemutató
17 óra Dér Heni
18 óra A 37. Szüreti Napok ünnepélyes zárása
Jáger Levente
Fotók: Anda Péter (GALÉRIA)