Elkezdődött a Petőfi utca felújítása
Közélet

Elkezdődött a Petőfi utca felújítása

Pályázati pénzből és saját forrásból újul meg a Petőfi utca Kálvin tér és Harangos tér közötti szakasza. Hétfőn reggel már fel is vonultak a területre a kivitelező Soltút Kft. munkagépei. A nagy forgalmú szakasz új burkolatot és szegélyt kap majd, ezzel egy több évtizedes mulasztást pótol a városháza.

 
Eddig csak foltozgatták a Petőfi utcát, amely rövid idő alatt ismét kigödrösödött és megszámlálhatatlanul sok kátyú bosszantotta az autósokat, bicikliseket. Az elkövetkező két hónapban viszont látványos változáson megy majd át a nagy forgalmú szakasz. Ahogy azt az önkormányzat eltervezte, a Bajza utca után már a második gyűjtőút felújítása kezdődött meg hétfőn reggel.
A Kálvin tér és a Harangos tér között a Soltút Kft. munkagépei elkezdték a munkát. A jelenlegi burkolat felmarása után vadonatúj aszfalt kerül majd a régi helyére és kicserélik a szegélyeket is. Mint megtudtuk: a kivitelezés várhatóan két hónapot vesz majd igénybe, ez idő alatt időszakos, illetve teljes zárra lehet számítani azon a szakaszon. A munkálatok fedezetét pályázati pénz és saját városi forrás biztosítja.
Jáger levente