Kakaós csiga és alma a bringásoknak
Közélet

Kakaós csiga és alma a bringásoknak

Sok biciklisnek szereztek ma kellemes perceket a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. munkatársai, hiszen az Európai Mobilitási Hét keretében idén is Bringás Reggelit tartottak városunkban. Ennek lényege az volt, hogy akik ma kerékpárral mentek iskolába vagy munkába, egy kis ajándékot kaptak a szervezőktől.

 

Az almákat egy termelő, míg a 150 kakaós csigát az egyik halasi pékség ajánlotta fel. A kezdeményezéshez 40 péksüteménnyel csatlakoztak a Halasi Bringabarát Klub tagjai is, mivel véleményük szerint az ilyen akciókkal lehet felhívni az egészséges életmódra az emberek figyelmét. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság is képviseltette magát a helyszínen. Ha hiányosságot találtak a kerékpárokon, hasznos tanácsokkal látták el a tulajdonosokat.

bringa01

A megkérdezettek szerint remek ötlet megajándékozni a bicikliseket, hiszen napjainkban egyre kevésbé becsülik meg azokat, akik autó helyett ilyen környezetkímélő módon közlekednek. Az Európai Mobilitási Hét ma este egy előadással zárul a Közösségek Házában.

bringa02

Támogatók: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,  Kiskunhalas Város Önkormányzata, Royal II. Sütőipari Zrt., Kiskunhalasi Rendőrkapitányság, Kádár Péter vállalkozó, Lajter István vállalkozó, Halasi Bringabarát Klub

Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Anda Péter