Ezt jól kifőzték!
Közélet

Ezt jól kifőzték!

Két halasi csapat is kivívta a zsűri elismerését. Huszadik alkalommal rendezték meg Kalocsán a Paprikás Ételek Főzőversenyét. Városunkból diákok, szakoktatók és éttermi dolgozók indultak a legjobbnak járó címért.

 

A XX. Paprikás Ételek Főzőversenyén ott volt a Vári Szabó István Szakközépiskola diákokból és szakoktatókból álló csapata is. A két tanuló (Huszka Diána, Martinkovics Márk) pedagógusaik (Mondovics József, Kiss Tamás) vezetésével igazi, hamisítatlan halasi savanyúmájat főzött, mellyel ifjúsági kategóriában az előkelő második helyen végeztek a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tagjainak döntése alapján.

fozes02

A tavalyi aranyérmes Matéza étterem csapata (Solti Dénes, Bíró Zoltán, Deli Béla) is elindult az idei fordulón. Most bivalypörköltet készítettek dödöllével. Az ételt az ítészek bronzéremmel jutalmazták.

fozes03

Szöveg: Szőri Attila