Két napon át a burgonya körül forog a világ
Pénteken rangos szakmai előadásokkal, szombaton főzőversennyel várják az érdeklődőket a Sóstó Csárda területén. A BácsGazda-Coop Kft. által szervezett III. Kiskunhalasi Burgonya Napok pénteken 8.30-kor kezdődik, a regisztrációt követően kezdődnek a burgonyatermesztéssel és az aktuális növényvédelemmel kapcsolatos előadások.
10.30-kor Burgonya Fajtabemutatót láthatnak az érdeklődők Proksza Péter vezetésével.
A szakmai előadások sorrendje a következő:
Bavaria-Saat – Ludwig Neff - Németország
Billant – Pierre Billant - Franciaország
De Nijs – Michel de Nijs - Hollandia
INCDCSZ Brasov - Dr. Sorin Claudian CHIRU -Románia
IPM – Erik Appeldooren - Hollandia
S.I.A.C. – Franck Hericher - Franciaország
11:45 – 14:00 Növényvédelmi és tápanyag utánpótlási előadások
K+S KALI GmbH: Korszerű tápanyag ellátási megoldások – Dr. Zsom Eszter
DuPont Magyarország Kft.: DuPont növényvédelmi megoldások a burgonyában – Hatala Ákos
Kwizda Agro Hungary Kft.: Kwizda megoldások a burgonyatermesztésben – Hunyadi Szabolcs
A szakmai nap során bemutatásra kerülnek magyar, holland, német, francia, és ír burgonya fajták.
A rendezvény és az ebéd is ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!
Regisztráció: +36-30/56-72-306
bacsgazdacoopkft@gmail.com www.gazdacoop.hu
Vegyen Ön is részt a szombati főzőversenyen!
A Bács Gazda-Coop Kft. idén is megrendezi a III. Burgonyás ételek főzőversenyét. Bárki benevezhet a nemes versengésre. A főzőverseny célja a burgonya, mint fontos népélelmezési cikk népszerűsítése, hagyományos ételek elkészítése különböző burgonyafajtákból, egyedi receptek alapján.
A versenyre 2- maximum 5 fős csapatok nevezhetnek: 2016.10.06-ig. Nevezési díj: 3.000 Ft/csapat.
Nevezés: info@sostocsarda.hu
Takács József: 06-20/ 544-5518
A főzőverseny első három helyezettje értékes nyereményekben részesül.
Díjazás:
- 2016. legjobb paprikás krumplija: 40.000 Ft + kupa + ajándék
- 2016. második legjobb paprikás krumplija: 30.000 Ft + ajándék
- 2016. harmadik legjobb paprikás krumplija: 20.000 Ft + ajándék
Különdíjak:
- Tálalás
- Öltözet
- Főzőhely kialakítás
Minden résztvevő csapat oklevelet és szponzori ajándékcsomagot kap.
12 órakor lesz a Burgonyás ételek kóstolója: „A Sóstó csárda burgonyás menüsora.” Ezt követően kerül sor az eredményhirdetésre.
Délben mérlegelésre kerülnek a kiállított burgonyák. Az 5 legnagyobb burgonyát kiállító termelő értékes jutalomban részesül. Bárki nevezhet, aki pénteken vagy szombaton eljuttatja a Bács Gazda Coop Kft.-hez a „versenyző” gumót.
Szöveg: Bakos László