Kiskunhalas hírnevét öregbítették
Közélet

Kiskunhalas hírnevét öregbítették

Kiskunhalas sportváros, erre nincs is nagyobb bizonyíték annál, hogy a sikeres versenyzők rendszeresen megtöltik a városháza dísztermét egy-egy köszöntő alkalmából. Kedden délután három egyesület tagjait fogadta a városvezetés abból az alkalomból, hogy saját sportágukban aranyérmet nyertek. A KB Autoteam SE női kézilabdacsapata, a Fazekas Mihály Általános Iskola tornászcsapata és a Halasi Tenisz Club válogatottja öregbítette Kiskunhalas hírnevét azzal, hogy első helyen végzett.

 
 
 
Közel negyven sportoló és a hozzátartozóik töltötték meg a városháza dísztermét kedden délután. Az alkalom jeles volt: a városvezetés rendszeresen köszönti azokat a versenyzőket, akik saját sportágukban kiemelkedő eredményességgel szerepelnek. Ezúttal bajnokcsapatokat volt alkalma üdvözölni Fülöp Róbert polgármesternek és Farkas Dániel alpolgármesternek.
A Fazekas Mihály Általános Iskola alsó tagozatos tornászai a diákolimpia országos döntőjében szerepeltek és hozták el az aranyérmet. Edzőjük, Tóth Péter azért is büszke a tanítványaira, mert erős mezőnyben végeztek az első helyen. A trénernek ez volt a 27 diákolimpiai bajnoki címe felkészítőként.
A KB Autoteam SE számára minden évben akad kihívó, aki nagy riválisként az aranyéremre tör. A küzdelem éles, de a lányok már 12 alkalommal megnyerték a megyei bajnokságot. Virág Erika edző azt is elárulta a városvezetőknek, hogy a mostani szezonban a 13. aranyérem a cél.
A Halasi Tenisz Club csapata nem mindennapi ajándékkal kedveskedett a klubnak abból az alkalomból, hogy jövőre lesz 30 esztendős. A játékosok az OB III-as szintről indulva, azt megnyerve léptek előre az OB II-be, amelyben néhány héttel ezelőtt az első helyen végeztek. Következhetett az osztályozó idegenbe, ahol aztán győztek, így jövőre az OB I-ben szerepelhetnek.
Jáger Levente