Fél éve nem világítanak a köztéri lámpák
Közélet

Fél éve nem világítanak a köztéri lámpák

Hónapok óta nem működik a közvilágítás a városközpontban a Városháza előtti közúti kereszteződésben és a református templom előtti parkban, valamint a buszpályaudvar felé vezető sétányon. Hiányos a közvilágítás az 53-as főút Csipkeház előtti szakaszán is, ahol az oszlopokra szerelt lámpatestek közül csak mindössze néhány világít.

 

Sötétben közlekednek a gyalogosok a buszpályaudvar felé vezető sétányon, és a vele párhuzamosan lévő kerékpárúton haladó bicikliseknek is. Legalább fél éve már, hogy nincs közvilágítás a felújított városközpontnak ezen a részén, mint ahogy hiába vannak kandeláberek a közeli református templom melletti parkban is, azok sem világítanak.

Nem üzemelnek a városháza előtti fő közlekedési csomópontnak számító kereszteződésben sem az úttest fölötti világítótestek sem. A városközpontnak csak ezen a részén közel harminc kandeláber üzemképtelen. Hasonló sötétség tapasztalható az 53-as főút Csipkeház előtti szakaszain is, ahol csak minden második lámpaoszlop világít.

Az önkormányzathoz folyamatosan érkeznek jelzések a közvilágítási hibákról, melyeket haladéktalanul továbbítunk a vele szerződéses viszonyban levő áramszolgáltató EDF DÉMÁSZ Zrt. felé. A szerződés szerint egyedi hibákat 8 nap, a trafókörzeti üzemzavar esetében 24 óra, a városrészt érintő zavar esetében 4 óra áll a szolgáltató rendelékezésére a hiba elhárítására. Mivel a hiba okának feltérképezése sokszor azonban bonyolult feladat, ezért – különösen nagyobb területeket érintő hiba esetén – a javítás hosszabb időt vehet igénybe. A hiba megszüntetéséig kollégáink folyamatosan tartják a kapcsolatot a szolgáltatóval, határidő mulasztás esetén felszólítják a pontos teljesítésre – mondta el érdeklődésünkre Tóth Péter a városháza Városfejlesztési, üzemeltetési és főépítészi osztályvezetője, aki hangsúlyozta, hogy szóban forgó helyeket is meg fogják vizsgálni és tájékoztatják a szolgáltatót a hiányosságokról.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos