Óvodai konferenciát tartottak Halason
Közélet

Óvodai konferenciát tartottak Halason

130 óvodapedagógus tanácskozott a napokban Halason. Megújuló óvodapedagógia címmel tartottak konferenciát a Bóbita óvoda szervezésében. A térség óvónői mellett a Vajdaságból is érkeztek vendégek.

 

Ennyi óvodapedagógus Halason egyszerre egy helyen valószínűleg még nem volt. Most viszont az egész térségből, sőt még a Vajdaságból is érkeztek vendégek, hogy megismerjék az új módszereket és kicseréljék tapasztalataikat. A Bóbita óvoda munkaközössége szervezte a szakmai konferenciát, aminek valószínűleg lesz majd folytatása is.

A gyerekek mindenhol ugyanolyanok és a határ sem akadály. Ez a konferencia is bizonyította, hogy együtt tudnak működni a helyi és a vajdasági – Szabadkai, Magyarkanizsai óvodapedagógusok. Novemberben a halasi óvónők fognak Szerbiába utazni egy látogatásra.

A sok óvónő között feltűnt egy fiatalember is. Sebestyén Péter óvóbácsi Szabadkáról érkezett ott több férfi is dolgozik óvodában, de azt mondja, valóban kevesen vannak a szakmában, pedig ők apamodellt tudnak mutatni a kicsiknek.

A konferencián több előadás várta az óvodapedagógusokat, akik úgy vélik ebben a szakmában nyitottnak kell lenni az új ismeretekre, hiszen nagyon sok múlik az óvónőkön. A konferencián többek között szó volt a beilleszkedési és magatartászavarokról is, ami gyakori probléma a csoportokban. A nap folyamán az óvónők több konkrét esetet is átbeszéltek az előadásokat tartó szakemberekkel.

Szöveg-fotó: Fehér Erika