(►) „Legyen előtted mindig út
Közélet

(►) „Legyen előtted mindig út"

Öröm és bánat, mosoly és könny egyaránt jelen volt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskolájának szalagavató ünnepségén. Öt végzős osztály kapta meg a felnőtté válás egyik jelképét, a szalagot és meg is mutatták, ők már készen állnak a nagybetűs életre. Megmutatták azt az arcukat is, amit eddig gondosan rejtegettek a szüleik, rokonaik, barátaik előtt. Az osztálytáncok után a fináléban emlékezetes keringővel zárták le középiskolás éveik egyik szakaszát.

 

 

 

 

Ismét megtelt a Kossuth utcai sportcsarnok. A szalagavatók sorában a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző Iskolájának végzősei köszöntek el egy vidám, ugyanakkor megható esten az intézmény közösségétől. Elsőként a 12. a (osztályfőnök: Soltiné Kubics Tünde, Domonkos Ibolya), majd a 12. b (osztályfőnök: Farkas Tímea), a 12. c (osztályfőnök: dr. Martinov Tiborné), a 12. d (osztályfőnök: dr. Komáromi Szilárd), majd a 2/12/Sz (osztályfőnök: Lasanc Ferenc) vonult be a csarnokba.

Az est elején hasznos gondolatokkal látták el a fiatalokat, Molnár Nándor igazgató beszéde után köszöntötték a kiváló tanulókat Hegedűs Edinát (12. a), Kovács Viktóriát (12. b), Eiler Petrárt (12. c), Szili Nórát (12. d) és Börcsök Enikőt (2/12/Sz). Ezt követően az osztályfőnökök a szalagokat tűzték fel a büszke lányok és fiúk mellkasára. Az osztálytáncok előtt az iskola volt és jelenlegi diákjai szórakoztatták a közönséget.

A hetek óta zajló próbák eredményét nagy taps jutalmazta. Kezdésként a 12. c táncos bandaháborúja aratott sikert, majd jött a 12. a, ők a virtuális világ és a valóság találkozását jelenítették meg, emlékezetes módon. A 12. d produkciójában megelevenedett, hogy az osztály hogyan élő mindennapjait a humán fogságában, majd a 12. b koreográfiája zárta a táncok sorát.

Amíg a diákok átöltöztek az évfolyamtánchoz, prózával, dalokkal köszöntötték az est vendégeit. A fináléban aztán a keringő emlékezetes pillanataival zárult a program és a diákévek egyik szakasza. A humán szakképzó diákjai újab lépést tettek a nagybetűs élet felé. (A szalagavatós táncokat a Pont című ifjúsági műsorainkban láthatják majd.)

Fotók: Anda Péter (GALÉRIA)
Videó: Vili Antal