Felkeltette a figyelmet a szakgimnáziumi képzés
Közélet

Felkeltette a figyelmet a szakgimnáziumi képzés

Egy még újnak számító képzéssel ismerkedtek a pályaválasztás előtt álló fiatalok – ez a szakgimnáziumi oktatás. A Kossuth utcai Humán Szakképzőben tartottak nyílt napot. Az érdeklődést látva úgy tűnik, sokan gondolják azt, jó, ha az érettségi mellé egy szakmát is kapnak.

 

Bemutatók segítségével és mini tanórákon lehetett ismerkedni a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Humán Szakképző iskolájában folyó oktatással. A Kossuth utcai intézmény nyílt napjának kezdetén már kétszáz körül volt az érdeklődők száma. Az iskola ezt jó jelnek veszi. Úgy látszik felkeltette a fiatalok érdeklődését a szakgimnáziumi oktatási forma, ami érettségit és szakmát is ad.

nyilt02

Úgy vélem mindegyik szakmacsoportunk piacképes végzettséget ad a fiataloknak, amivel el tudnak helyezkedni itt a térségben is. Nem aggódom, hogy nem találnak majd munkát a végzőseink. De ha úgy gondolják a továbbtanulás lehetősége is nyitva áll előttük – nyilatkozta Molnár Nándor igazgató.

nyilt03

Több pályaválasztás előtt álló fiatal határozott elképzeléssel érkezett az iskola nyílt napjára, de van, aki még több szakma között vacillál, vagy még egyáltalán nem tudja, milyen irányban induljon el. Most úgy tűnik a rendészet és a szépészet lesz a sláger, legalábbis ezeknél a bemutatóknál volt a legnagyobb tömeg.

Szöveg-fotó: Fehér Erika