Hó szerencsét, Kiskunhalas!

Hajnal három óra óta járják a Halasi Városgazda Zrt. a város utcáit, hét órától pedig a hólapátos brigádok is elindultak. Kiskunhalas behavazott szombat reggelre, 5-8 centiméternyi fehér lepel takarta be a tájat. Közben a Szilády-gimnázium udvarán álló Buborék sem bírta az időjárást és összeroskadt, a helyszínre várják a szakembereket. A fehértói úton egy Toyota Hilux borult árokba, egy anya utazott benne a gyermekével, egyikük sem sérült meg.

 
 
 
 
Jól esett
Pénteken este kezdődött és egészen szombat hajnalig intenzív havazással köszöntött be a fehér tél Kiskunhalason. A Halasi Városgazda Zrt. számolt ezzel, így már hajnal 3 órakor elindultak a hóekével felszerelt traktorok az utcákra. Molnár Ferenc vezérigazgató kora reggel arról tájékoztatta honlapunkat, hogy öt géppel vágtak neki a munkának, ám az egyik meghibásodott. A hólapátos brigádok 7 órakor kezdtek, főként a frekventált helyen lévő járdákat takarították első ütemben. A vezérigazgató arra számít, hogy a nappali plusz fokok után  késő délután fagyhat, ezért erre készítették fel a brigádokat és a gépeket.
Összeroskadt
Kényszerű ok miatt változott a szombati Szilády-Joma Kupa helyszíne. Eredetileg a Buborékban lett volna a 12 csapatos torna, ám a létesítmény az éjjel összeroskadt. Egyelőre nem lehet tudni ennek az okát, annyi bizonyos, hogy reggelre megadta magát a hatalmas szerkezet. Mint megtudtuk: a szakembereket már értesítették, ők állapítják majd meg, hogy mekkora a kár. Vincze Attila azt mondta a Halasmédia érdeklődésére, hogy a kupát a városi sportcsarnokban rendezik meg.
Árokba borult
Balesethez riasztották a halasi tűzoltókat. Háromnegyed kilenc körül jött a jelzés, hogy egy autó az árokba borult Kiskunhalas és Kunfehértó között. A helyszínen megtudtuk, hogy a Toyota Hilux Jánoshalma felől jött, amikor a kopolyai elágazástól fél kilométerre a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, megpördült és az árokba sodródott. A Pick Up-ban anya és gyermeke utazott, egyikük sem sérült meg. A vezető azt mondta, hogy egyáltalán nem ment gyorsan, direkt óvatosan közlekedett, de nem tudta elkerülni a balesetet. A szerencsétlenül járt Toyotát a halasi tűzoltók húzták ki az árokból.
Változó útviszonyok
Változóak az útviszonyok Kiskunhalason és környékén. Az 53-as főút helyenként hókásás, de van olyan szakasz is, ahol nedves. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kiskunhalasi üzemmérnökségének gépei járják a területet. A fehértói és a zsanai út is csúszós, a város területein is eltérő állapotokat lehet tapasztalni. A téli gumi, hólapát, meleg holmi, folyadék szinte kötelező tartozéka most az autóknak. Aki teheti, az most nem üljön járműbe. 
Lapátoljunk!
Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a lakóhelyünk előtti járdán a mi kötelességünk eltakarítani a havat. Ezt nem mindenhol tapasztaltuk meg. A Felsővárosban több ház előtt már kora reggel szorgos kezek lapátoltak, de van jó példa, a belvárosban is. Figyeljünk oda ara is, hogy késő délután fagyhat, ezért csúszhatnak a járdák. A síktalanításról is nekünk, lakóknak kell gondoskodnunk. 
Jáger Levente