Lehet, hogy szétfagyott a vízmérője?

Ingatlantulajdonosok figyelem, akinek nem lakott tanyája, üdülője, hétvégi háza van, mindenképp ellenőrizze a vízmérők épségét. Az elmúlt hetekben tapasztalt, nem ritkán -20 fok közeli hőmérséklet miatt a Kiskunsági Víziközmű -Szolgáltató Kft. szolgáltatási területén közel 500 vízmérő szétfagyott. A problémát leginkább az okozta, hogy az aknatetők nem illeszkedtek megfelelően és a hideg leszivárgott a mérőig. Ilyen esetben az ingatlan tulajdonosát terheli a vízmérő cseréje, ez akár húszezer forint is lehet.

 

 

Még nagyobb lehet a baj, ha folyik a víz. A következő napokban enyhülés várható így a szétfagyott vízmérők, vezetékek kiolvadnak, ekkor a hálózati víz már zavartalanul folyik a repedéseken, a szolgáltató adatai szerint nagy lehet a baj a térségben ugyanis legalább 20%-al nagyobb vízfogyasztást mértek. Ennek oka az lehet, hogy sok háznál, nyaralónál most ezekben a napokban nagy mennyiségű víz szivárog a talajba a tönkrement mérőórák és vízhálózatok miatt. A repedéseken kifolyó víz költsége szintén a fogyasztót terheli, ez akár több tízezer forint is lehet.


A szolgáltató arra kér mindenkit, a saját érdekében ellenőrizze a vízhálózatát, hiba, fagyás esetén azonnal hívják a területileg illetékes műszaki ügyfélszolgálatot.


Kalocsai Üzemmérnökség műszaki ügyfélszolgálata
Telefon: 78/462-244 120-as mellék
Kiskőrösi Üzemmérnökség műszaki ügyfélszolgálatai
Telefon: 78/312-077
Kiskunhalasi Üzemmérnökség műszaki ügyfélszolgálat
Telefon: 77/421-622