Sítábor buszos óvintézkedésekkel
Közélet

Sítábor buszos óvintézkedésekkel

Az eddigieknél is fokozottabb óvintézkedésekkel indultak útnak a halasi Fazekas-iskola diákjai. A tankerület is kiadott egy útmutatót, de a buszos vállalkozó is tájékoztatta a fiatalokat indulás előtt a szükséges tudnivalókra. A veronai buszbaleset óta kiemelten figyelnek a gyerekek és diákok utaztatására.

 

Iskolatáska helyett sílécekkel, bakancsokkal, nagy csomagokkal érkeztek péntek reggel sokan a halasi Fazekas iskolához. Síelni indult a csapat Szlovákiába. A közelmúltban történt Veronai busztragédia óta az eddigieknél is jobban figyelnek a diákok utaztatására.

Ez a busz sem indult el addig, amíg a sofőr nem adott tájékoztatást a különböző tudnivalókról. – Csak úgy, mint ahogy a szerencsétlenül járt buszt üzemeltető félegyházi cégnél bevezették én is úgy döntöttem, hogy előre tájékoztatom az utasokat a biztonsági előírásokról, így például a vészkijáratokról, de fontosnak tartom a buszon való helyes viselkedést is, azt, hogy mindenki nyugodtan üljön a helyén – nyilatkozta indulás előtt Babos Imre személyszállító vállalkozó.

A járművek műszaki állapotáról szólva kifejtette: szomorú, ha egy sofőr csak most az olaszországi tragédia miatt figyel a jármű állapotára, ezt mindig meg kell tenni. Például a folyamatos gumicserék emelik a buszosok költségeit, de ezen nem lehet spórolni, hiszen a sofőr felelős az utasai biztonságáért – fűzte hozzá.

sitabor2

Az iskola és a szülők is úgy gondolják, hogy szomorú a Veronai tragédia, de az élet megy tovább, ezért nem mondtak le a síelésről. A tankerület pedig kiadott egy útmutatást és ezt a protokollt már alkalmazzák ennél az útnál.

A Körmöcbányai sítúra már több évtizedes program a Fazekas iskolában. Az utazó diákokat eddig is igyekeztünk felkészíteni az utazási és a síelést érintő tudnivalókra – nyilatkozta az igazgató Nagy Czirok Lászlóné. Ahogyan a tankerületi útmutató kérte a buszos vállalkozótól írásban is nyilatkozatot kértünk a jármű műszaki állapotáról, valamint minden utas aláírt egy nyilatkozatot – fűzte hozzá.

Szöveg-fotó: Fehér Erika