Több mint 300 vendég a Sportbálon
Közélet

Több mint 300 vendég a Sportbálon

A délutáni ünnepélyes Sportgálát követően a Sóstó Csárdában lazítottak a versenyzőink, hozzátartozóikkal, barátaikkal. Több mint 300 vendége volt az idei Sportbálnak, ahol a vigadozás mellett három emlékdíjat is átadtak. A Gulyás Pók József-díjat Faddi János, a Faddikorr-Kiskunhalasi FC elnöke, a Csáki Öcsi-emlékdíjat a KB Autoteam SE Szitakötők Gyorstollas Szakosztálya (képünkön), míg a Schneider Pál-emlékdíjat Vörös Gábor játékvezető vehette át. 

 
 
 
A Sportbál iránt évről évre nő az érdeklődés. Az idei rendezvényre alig két nap alatt fogytak el a belépők. A Sóstó Csárdában több mint 300 vendég lazított, jól érezte magát. A Csipkeházban megtartott  díjátadó gálát követően már kötetlenebb körülmények között folytatódhatott az ünneplés. A megjelenteket a házigazda Sóstó Csárda nevében Csala Mónika köszöntötte.
Évek óta hagyomány, hogy a bálon emlékdíjakat adnak át. Idén sem volt ez másképpen. A Gulyás József tiszteletére alapított elismerést 2017-ben Faddi János, a Faddikor-Kiskunhalasi FC elnöke, főtámogatója kapta meg Onhausz Miklóstól. A vállalkozó nélkül már nem működhetne a patinás klub- hangzott el az indoklásban.
Csáki László emlékének adózva a családja díjat alapított. A Csáki Öcsi-emlékdíjat idén a KB Autoteam SE Szitakötők Gyorstollas Szakosztálya érdemelte ki. Az elismerést Csáki Lászlóné, Éva adta át Igás Andornak és a csapatnak, amely alig két esztendő alatt a sportág vidéki fellegvárává tette Kiskunhalast.
Második alkalommal adták át a Schneider Pál-emlékdíjat. Ezt olyan játékvezető veheti át, aki az adott évben kiválóan ténykedett és sokat tett a közösségért is. 2017-ben a kitüntetést Vörös Gábor kapta meg Schneider Pálné, Katitól. Gábor 1996. óta bíráskodik, a játékosok, sportvezetők szerint is magas színvonalon. Az ünnepélyes pillanatokat követően finom falatok várták az éhes sportolókat, majd DJ Csongi jóvoltából fergeteges buli kerekedett a csárda falai között. 
Jáger Levente
Fotók: Anda Péter