Fánkok és szívek az aulában
Közélet

Fánkok és szívek az aulában

A Bibó István Gimnáziumban idén sem maradhatott el a Valentin naphoz kapcsolódó, jól megszokott gasztrokulturális rendezvény. A szülők jóvoltából ízletes fánkok sültek a konyhában, miközben a fiatalok barátaiknak, szerelmüknek üzenhettek szív alakú lapok segítségével.

 
Nagy volt a sürgés-forgás a Bibó-gimnáziumban. A szülők és diáksegítőik már kora reggeltől szórták a lisztet, gyúrták a tésztát és forrósították az olajat azért, hogy az első két szünetre elkészüljön az a többszáz farsangi fánk, amit az iskolában tanuló fiatalok és pedagógusaik fogyaszthattak el jóízűen.
fank02
Évek óta hagyomány a gimnáziumban, hogy a Valentin naphoz kapcsolódva Cupido helyi segítői jóvoltából üzenhetnek egymásnak a bevállalós diákok és tanárok. Mint azt a helyszínen megtudtuk, legalább négy-ötszáz szív alakú levelet kellett széthordani a különböző tantermekbe. Volt olyan népszerű diák, aki közel ötven üzenetet kapott, s mindet más küldte.
fank03
Azok, akik nem titkos levélben, hanem nyilvánosan merték kifejezni érzéseiket, egy, az aulában elhelyezett üzenőfalra írhatták fel, ki is áll legközelebb a szívükhöz. Idén is nagy sikere volt a fotóparavánnak. A délelőtt során egymást váltották a pózoló fiatalok a táblánál.
fank05
Hogy miként érezték magukat a résztvevők a helyszínen, kiderül a Pont című ifjúsági magazin pénteken 18 órakor kezdődő adásából.

Szöveg-fotó: Szőri Attila