Halason járt a vezérkari főnök
Közélet

Halason járt a vezérkari főnök

A Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület meghívására Kiskunhalasra látogatott Benkő Tibor vezérezredes,  a Honvéd Vezérkar főnöke. A főtiszt ezer szállal kötődik városunkhoz, ugyanis itt kezdte katonai pályafutását, majd itt lett parancsnok. A vezérezredes személyesen gratulált a hagyományápolók munkájához és elismeréseket adott át- számolt be a látogatásról a honvedelem.hu.

 
 
 
Pénteken tartotta beszámoló közgyűlését a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület. A szervezet meghívására városunkba látogatott Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke. A hagyományápoló közösség mozgalmas évet tudhat maga mögött, kiemelt feladatának tekinti továbbra is az egykori laktanya tárgyi emlékeinek felkutatását. Benkő Tibor gratulált az egyesület munkájához.
- A haza védelme nemzeti ügy, amihez hazafias szellemben nevelkedett ifjúság és elhivatott katonák a letéteményesei. Ők veszik majd át a stafétabotot, s lesznek ezeréves kultúránk, hazánk és Európa határainak védelmezői, családjaink biztonságának őrzői- fogalmazott. A főtiszt elismerést adott át Madarász László nyugállományú alezredesnek, Bíró Sándor nyugállományú főtörzszászlósnak, valamint Haluzáné Péli Gizellának- számolt be a látogatásról a honvedelem.hu
Halasmédia Online
Fotó: honvedelem.hu (Galambos Sándor)