OLVASTA MÁR?

Mindenki a csodájára jár

Mindenki a csodájára jár

Ilyen sem volt még! Sokan megállnak és...

RÖVID HÍREK

Tisztítani kell

A hétvégi hatalmas esővel elárasztott utcákban visszaáll az élet a régi kerékvágásba. Az elmúlt napokban a városüzemeltetés több helyen is dolgozott az utcai lefolyóknál.

Találkozó

A Kertvárosi Általános Iskola ismét megrendezi a tankerület hagyományos nyugdíjas pedagógus találkozóját.

Rázós tüzek

A tűzoltók beavatkozására nem volt ugyan szükség Kiskunmajsán, ahol biztosíték izzott hétfő délután.

Rengeteg lehullott

Sok vizet hozott a felhőszakadás. 51,5 mm csapadék esett az elmúlt 24 órában az egyik helyi mérőállomás szerint.

Hírnaptár

Szeptember 2014
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
mongyiasszonyKerékpározás, fényképezés, természetszeretet és környezetvédő oktató, szervezőmunka. Ezen a négy pilléren nyugszik Mongyi Marianna tevékenysége. És ezt a négy tevékenységformát pikáns társításokkal variálja.

Kerékpározik, hogy fotózhasson. Fotózik, hogy a környezetvédő munkája újabb, művészi megközelítést kapjon. A Napsugár óvoda gyermekeinek tart környezetvédő foglalkozásokat, és eközben játékos versekre tanítja őket, vezeti a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesületet és kiállításokat szervez, hogy még több hídpillért teremtsen az emberi kreativitás és a természet között.

Nála mindig mindennel összefügg. Folyamatos keresi az újabb és újabb váratlan kapcsolódás pontokat, ahogy ő nevezi, az újabb hidakat. Ezek a hidak az felnőttek és óvodások számára egy kicsit másképp engedik látni a világot. Mariannát követve, versből a fényképre, környezet védelemből a modern költészetre, a sóstói táj szépségeiből az időjárás előrejelzés képeire kalandozhatunk. Természetvédő előadásokat szervez és óvodásokkal szavaltatja el Kukorelly Endre játékos, de felnőtteknek szóló verseit. Naponta kibringázik a Sóstóra, hogy ott naplementekor, hóban és napfényben szüntelen készítse a fényképeit. (Egyik ilyen sorozata az elmúlt hetekben az M1 reggeli időjárás előrejelző műsorában szerepelt.)

Marianna folyamatos és nyughatatlan aktivitása fogja össze ezeket a tevékenységeket. Mindezt azért, hogy korábban nem ismert vagy nem létező, friss, zöld kapcsolatot teremtsen a dolgok között.

Szöveg-fotó: Szűcs Károly

trans 
Get Adobe Flash player
trans 
Get Adobe Flash player
trans 
Get Adobe Flash player

Bérkalkulátor 2014

Eltartottak száma Kedv. eltartottak

A teljes verzióhoz kattintson ide!

Get Adobe Flash player

Hőtérkép

UV térkép

2014. szeptember 17. Szerda
Zsófia, Hildegárd

 
A Nap kel 06:29-kor,
nyugszik 19:00-kor.
 

 
Holnap
Diána
napja lesz.