OLVASTA MÁR?

Több mint egymillió forint játszótérre

Több mint egymillió forint játszótérre

Hálaadó ünnepséget rendeztek szerdán délelőtt a kiskunhalasi...

RÖVID HÍREK

Ünnepi jutalmak

Három halasi tűzoltót léptettek elő soron kívül, egy tiszt pedig tárgyjutalmat vehetett át Kecskeméten, nemzeti ünnepünk alkalmából.

Őszi alkonytúra

Séta az őszi természetben. Buckatúrát szervez a Kiskunsági Nemzeti Park és a MOL Nyrt. KT Közép-magyarországi Termelés.

Felfordulás

Állványok, törmelék, munkagépek – amerre csak nézünk. A piacnál is.

Influenzafigyelő

Jön a köhögés, torokfájás, tüsszögés. Hétről hétre egyre többen küzdenek a megfázásos és náthás tünetekkel.

Hírnaptár

Október 2014
H K Sz Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
mongyiasszonyKerékpározás, fényképezés, természetszeretet és környezetvédő oktató, szervezőmunka. Ezen a négy pilléren nyugszik Mongyi Marianna tevékenysége. És ezt a négy tevékenységformát pikáns társításokkal variálja.

Kerékpározik, hogy fotózhasson. Fotózik, hogy a környezetvédő munkája újabb, művészi megközelítést kapjon. A Napsugár óvoda gyermekeinek tart környezetvédő foglalkozásokat, és eközben játékos versekre tanítja őket, vezeti a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesületet és kiállításokat szervez, hogy még több hídpillért teremtsen az emberi kreativitás és a természet között.

Nála mindig mindennel összefügg. Folyamatos keresi az újabb és újabb váratlan kapcsolódás pontokat, ahogy ő nevezi, az újabb hidakat. Ezek a hidak az felnőttek és óvodások számára egy kicsit másképp engedik látni a világot. Mariannát követve, versből a fényképre, környezet védelemből a modern költészetre, a sóstói táj szépségeiből az időjárás előrejelzés képeire kalandozhatunk. Természetvédő előadásokat szervez és óvodásokkal szavaltatja el Kukorelly Endre játékos, de felnőtteknek szóló verseit. Naponta kibringázik a Sóstóra, hogy ott naplementekor, hóban és napfényben szüntelen készítse a fényképeit. (Egyik ilyen sorozata az elmúlt hetekben az M1 reggeli időjárás előrejelző műsorában szerepelt.)

Marianna folyamatos és nyughatatlan aktivitása fogja össze ezeket a tevékenységeket. Mindezt azért, hogy korábban nem ismert vagy nem létező, friss, zöld kapcsolatot teremtsen a dolgok között.

Szöveg-fotó: Szűcs Károly

trans 
Get Adobe Flash player
trans 
Get Adobe Flash player

Bérkalkulátor 2014

Eltartottak száma Kedv. eltartottak

A teljes verzióhoz kattintson ide!

Get Adobe Flash player

Hőtérkép

UV térkép

2014. október 25. Szombat
Blanka, Bianka

 
A Nap kel 07:23-kor,
nyugszik 17:46-kor.
 

 
Holnap
Dömötör, Amanda, Armand
napja lesz.