OLVASTA MÁR?

Íme a heti Tükrünk

Íme a heti Tükrünk

Mi lesz azokkal a kampánypénzekkel, amiket elköltöttek...

RÖVID HÍREK

Feltámadás

Nagyszombat van, az alsóvárosi katolikus templomban várják a híveket, a szentmise este fél nyolckor kezdődik majd.

Bevásárlás

Noha már pénteken is sokan felkeresték az üzleteket, szombatra várható a nagy a húsvéti bevásárlási roham az élelmiszerüzletekben és a piacokon.

Nagypéntek

Krisztus kereszthalálának emlékezete van Nagypénteken. A katolikus templomban több szertartás is lesz ebből az alkalomból.

Tavaszi szünet

Megkezdődött a tavaszi szünet, pihennek a diákok. Hivatalosan 23-án, szerdán mennek majd újra iskolába a fiatalok, de ez intézményenként eltérhet, mert az iskolák pár nappal saját hatáskörben is rendelkezhetnek.

Hírnaptár

Április 2014
H K Sz Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

mongyiasszonyKerékpározás, fényképezés, természetszeretet és környezetvédő oktató, szervezőmunka. Ezen a négy pilléren nyugszik Mongyi Marianna tevékenysége. És ezt a négy tevékenységformát pikáns társításokkal variálja.

Kerékpározik, hogy fotózhasson. Fotózik, hogy a környezetvédő munkája újabb, művészi megközelítést kapjon. A Napsugár óvoda gyermekeinek tart környezetvédő foglalkozásokat, és eközben játékos versekre tanítja őket, vezeti a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesületet és kiállításokat szervez, hogy még több hídpillért teremtsen az emberi kreativitás és a természet között.

Nála mindig mindennel összefügg. Folyamatos keresi az újabb és újabb váratlan kapcsolódás pontokat, ahogy ő nevezi, az újabb hidakat. Ezek a hidak az felnőttek és óvodások számára egy kicsit másképp engedik látni a világot. Mariannát követve, versből a fényképre, környezet védelemből a modern költészetre, a sóstói táj szépségeiből az időjárás előrejelzés képeire kalandozhatunk. Természetvédő előadásokat szervez és óvodásokkal szavaltatja el Kukorelly Endre játékos, de felnőtteknek szóló verseit. Naponta kibringázik a Sóstóra, hogy ott naplementekor, hóban és napfényben szüntelen készítse a fényképeit. (Egyik ilyen sorozata az elmúlt hetekben az M1 reggeli időjárás előrejelző műsorában szerepelt.)

Marianna folyamatos és nyughatatlan aktivitása fogja össze ezeket a tevékenységeket. Mindezt azért, hogy korábban nem ismert vagy nem létező, friss, zöld kapcsolatot teremtsen a dolgok között.

Szöveg-fotó: Szűcs Károly

trans 
Get Adobe Flash player

Bérkalkulátor 2014

Eltartottak száma Kedv. eltartottak

A teljes verzióhoz kattintson ide!

trans 
Get Adobe Flash player
trans 
Get Adobe Flash player
Get Adobe Flash player

Hőtérkép

UV térkép

2014. április 21. Hétfő
Konrád

 
A Nap kel 05:47-kor,
nyugszik 19:51-kor.
 

 
Holnap
Csilla, Noémi
napja lesz.