Az utcán szavaltak
Kultúra

Az utcán szavaltak

  A járókelő érdeklődők közé hozta ki a verset a Költészet napján, Kiskunhalason az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület. Az utcai szavaláson az egészen kisiskolások mellett középiskolás diákok, tanárok és az egyesület tagjai olvastak fel egy-egy verset.

 
A rendhagyó kezdeményezés sokakat késztetett megállásra a Sétáló utcán, ahol József Attila születésnapján, ha csak egy kis időre is, de a költészet utcájában érezhették magukat. Kiskunhalason városszerte különböző rendezvényekkel emlékeztek meg Költészet napjáról és József Attiláról.

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. A rendezvényeken klasszikus és kortárs költők versei egyaránt szerepelnek. Gyakran diákok, vagy éppen a ma is élő szerzők tolmácsolják a költeményeket. A rendszerváltás után a Magyar Írószövetség is csatlakozott a rendezvényekhez.

IDE kattintva megtekintheti, kik mondtak verset a rendhagyó eseményen.

Halasmédia Online információ

Fotó: Pozsgai Ákos

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Sose halok meg?

Sose halok meg?

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal