Gasztro- és nézőcsúcs a Gulyásfesztiválon
Kultúra

Gasztro- és nézőcsúcs a Gulyásfesztiválon

Szerényebb becslések szerint is Kiskunhalas lakosságának egy tizede szombaton kint járt a Sóstó csárda területén a negyedik alkalommal megrendezett Gulyásfesztiválon. Persze a halasiakon kívül az ország szinte minden szegletéből érkeztek vendégek, főzőcsapatok, a jó hangulat végighömpölygött a tömegen, a füst senkinek sem csípte a szemét, nem vitás: ez jelenleg a város legjelentősebb tavaszi eseménye.

 
Soha nem nevezett még hatvanhárom csapat a Gulyásfesztiválra, ezt a negyedik sorozat élte meg szombaton. A főzőbrigádok már pénteken kezdték belakni a Sóstó Csárda több hektárnyi területét, szombat reggeltől pedig kevés talpalatnyi hely volt az egész területen. Baráti társaságok, családok, kollektívák jöttek el, immáron a város- és az országhatáron túlról is. A hangulat ismét magával ragadó volt, a több ezres tömeg kiélvezte a fesztivál minden egyes pillanatát.
 
Halas jókora boldogságfröccsöt kapott ezen a napon. A szigorú, ám roppant kedélyes és vidám zsűri értékelt, tanácsokat adott, bizony nem egy alkalommal legszívesebben a receptet is lefirkantotta volna a pontozólapra. A gasztronómiai élvezetek mellett fellépők színesítették a délelőttöt és a délutánt. Régen lehetett látni ennyi mosolygós, derűs, elégedett embert, mint szombaton. A KB Autoteam Kft., a Sóstó Csárda és a támogatók három évvel ezelőtti kezdeményezése célba ért.
 
gulyasfeszt 20140412 11
 
A Gulyásfesztivál a tavasz legnagyobb halasi ünnepévé nőtte ki magát, amelyet ezrek várnak minden alkalommal. Az idei alkalom fényét külön emelte, hogy a zsűriben szerepet vállalt a Sóstó Csárda nagy kedvelője, Demjén Ferenc is. Az alföldi gulyás kategóriában a JOY nyert, a különleges gulyások versenyében pedig a Fe-Szülők csapatának ételét találták legízletesebbnek a bírálók.

Szöveg: Jáger Levente
Fotó: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1296|limitstart=0|limitcount=0}