Ez aztán a kalamajka!
Kultúra

Ez aztán a kalamajka!

Az úri család mindent megtesz azért, hogy ne tizenhárman üljenek az asztalnál, amikor fontos befektetőt várnak vacsorára. Így fordulhat elő, hogy az inas gyárigazgatóvá lép elő.

A helyi színházi évadot a Paprikás csirke, avagy Stex és New York című zenés vígjáték zárta a Gergely Theáter előadásában, a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. A történet szerint egy vállalkozó család vacsorát ad egy sokat ígérő üzleti lehetőség elnyerése reményében.

- Urasági inast alakítok, aki egy hete van csak a háznál – mondja Szabó Máté. – A dolog pikantériáját az adja, hogy Amerikából komoly befektető érkezik a családhoz. Mivel nélkülem tizenhárman ülnének az asztalnál, megkérnek, hogy adjam ki magam konzervgyár-igazgatónak. Innen indul a kalamajka… - fűzi hozzá.

- A családfő, a ház ura vagyok, aki megpróbálja jó mederbe terelni a dolgokat, de ezáltal össze is kuszál mindent – tudjuk meg R. Kárpáti Pétertől.

- Én szintén nagy reményekkel viseltetek az amerikai vendégek iránt – teszi hozzá Helén, a gyárigazgató feleségét alakító Csomor Csilla.

A Paprikás csirke előadás premierje 1939 márciusában volt Budapesten, az Andrássy Színházban. Gergely Róbert rendező – 75 év múltán - ismét elővette a színdarabot.

- Igaz, hogy Magyarországon más színházak is műsorra tűzték Vendégek Amerikából és Duna-parti randevú címmel. Hozzányúltak, aktualizálták. Magam is elolvastam átiratokat és rájöttem, hogy az eredetinél nincs jobb – hangsúlyozta a színész-rendező, a Gergely Theater vezetője.

A poénok mellett kiváló muzsika is hozzájárul a remek szórakozáshoz. A közönség önfeledten nevethetett, sőt, akinek kedve támadt, a régi nagy slágereket, Fényes Szabolcs szerzeményeit együtt dúdolhatta, énekelhette a művészekkel a Városi Filmszínházban.

Szöveg: Pál László
Képek: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1300|limitstart=0|limitcount=0}