Nyárnyitó Bor & Sajt Fesztivál a Vadkerti-tónál
Kultúra

Nyárnyitó Bor & Sajt Fesztivál a Vadkerti-tónál

A térség strandfesztiválja várja a vendégeket a Vadkerti-tónál július 5-én és 6-án. A korábbi évek sikereit formáló halasi szervezők célja már 15 éve, hogy a borkultúrát népszerűsítsék, ezért ebben az évben is 20 ismert borászatot, valamint házisajt-készítőt hívtak meg a fesztiválra, valamint gondoskodnak az országos és nemzetközi ismertséggel bíró sztárvendégek fellépéséről, helyi közösségek bemutatkozását kínáló programsorról.


A fellépők mellett a gyermekeket, a családokat kedves vidámpark-komplexum, valamint a szomszédságban üzemelő kalandpark várja. Ahogy már 15 éve, a szervezők most is meghívták a többféle műfajnak, érdeklődésnek, ízlésnek megfelelő előadókat, sztárvendégeket. Így ott lesznek a hagyományápolás képviselői, a helyi és környékbeli asszonykórusok, citerazenekarok, nemzetiségi együttesek, de bemutatják a legfiatalabbak is tánctudásukat a Főnix Tánciskola szervezésében.

Az Ének iskolája múlt évi sikeres szereplője, a soltvadkerti Kurcz Szandi is színpadra lép. Nem hiányozhatnak a sztárok sem, sokak jelenlegi kedvencei Bereczki Zoltán, a Hősök, Jolly és Suzy, Kis Grófo, a halasi érdekeltségű Gypo Circus, valamint a nosztalgia képviselője Szűcs Judith.

A szombatot tóparti buli zárja a TBand együttes közreműködésével, a fesztivál fináléjában, pedig a népszerű Csík zenekar ad 2 órás élő koncertet, ahol a hagyományos népzene mellett megszólalnak a jól ismert slágerek átdolgozásai is: Csillag vagy fecske, Most múlik pontosan… A szervezők széles rétegeket szórakoztatni kész, vendéghozó és marasztaló Bor & Sajt Fesztivált kínálnak minden vendégnek, ami kivételes lehetőség a térség látogatóinak is a vadkerti Büdös tó közelsége miatt.