Betyárolimpia mókás feladatokkal

A nagy sikerű Szent Iván est után egy újabb izgalmas program szerveződik a Sóstó partjára. Betyár olimpia, erős emberek versenye és halászléfőző verseny előkészületei kezdődtek meg ezekben a napokban.

 
 
Augusztus végén lesznek a nem mindennapi megmérettetések egy családi nap keretében, a szervezők viszont már most fogadják a jelentkezéseket a savanya.szabolcs@gmail.com címen vagy a Facebookon.

Az a jó, ha minél messzebbre repül a csizma. Aki úgy érzi, hogy elég ügyes és kész bemutatni a tudását annak ott a helye a Sóstó fürdői betyárolimpián. Halason augusztus 30-án rendeznek először ilyen megmérettetést hagyományteremtő szándékkal.

SavanyaMóni 02

A Sóstói családi nap szervezői a napokban, a város határában a Natura tanyán, eredeti népies környezetben próbálták ki a feladatokat a hozzájuk kapcsolódó élethelyzetekkel. Valószínűleg hajdanán sok feleség tolta haza a kocsmából a kapatos urát talicskára fektetve, a betyárolimpia résztvevői például ezt a helyzetet is átélhetik majd.

A csizmahajítás és a talicskatolás mellett még sok érdekes és mókás feladat várja a betyárolimpia résztvevőit. Ilyen lesz például a tehénfejés, a célba csúzlizás és a kolbászevés is.

SavanyaMóni 01

A vicces feladatok mellett kemény kihívások is lesznek a Sóstói családi napon, ugyanis a legügyesebb betyárok mellett keresik a kistérség legerősebb és legkitartóbb embereit is. A cross fit halasi művelői már el is fogadták a kihívást.

Aki inkább a fakanalat forgatja ügyesen, az benevezhet az első Sóstói halászléfőző versenyre. Mindegy, hogy hogyan készül, csak finom legyen.

Augusztus végéig még van, idő így a betyárok, erős emberek és a halászléfőzők tudnak gyakorolni, hogy aztán a legjobb formájukat nyújtsák a Sóstói Családi napon.

A Csipkedd magad – Sóstó fürdő családi nap című miniprojekt a „Csipke-városközpont megújítása – Kiskunhalas belvárosi akcióterületének fejlesztése projekt (DAOP-5.1.2/A-09-2f-203-0001) részeként valósul meg.

Szöveg-fotó: Fehér Erika

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?