Ötödik kiskunhalasi Zsidó Nyári Tábor
Kultúra

Ötödik kiskunhalasi Zsidó Nyári Tábor

A halasi tábor több egyszerű nyári vakációnál. Olyan gyerekek kirándulnak, játszanak, énekelnek a zsinagóga hatalmas kertjében, akik egy egész évet várnak arra, hogy ebben az egy hétben végre háborítatlanul megélhessék a zsidóságukat vagy zsidósághoz való kötődésüket – összegezte az egy hetes tábort Dr. Róna Tamás rabbi.

A világ minden részéről érkezett közel nyolcvan gyerek igazi összetartozó közösségé formálódott a halasi táborban, ahol agyagoztak, bábszínházi előadásokon vettek részt, volt ki-mit- tud, bátorságpróba, közös strandolás a mindennapos zsinagógai imádkozás és a zsidó dalok tanulása, valamint a tórai történetek megismerése mellett.

zsidtab 04

Évről évre nő a résztvevők száma a halasi nyári zsidó táborban, amelyet a Mazsihisz Közép-Magyarországi Területi Csoportja, a Kecskeméti Zsidó Hitközség, a Kiskunhalasi Zsidó Hitközség és a Szolnoki Zsidó Hitközség anyagilag is támogat.
 
A gyermektábor programjait a magyarországi zsidó vezetés idén is kitüntető figyelemmel kíséri minden évben, idén Heisler András, a MAZSHISZ elnöke is ellátogatott Kiskunhalasra.

Szöveg: Pozsgai Ákos
Fotó: Ritter Nándor

{phocagallery view=category|categoryid=1377|limitstart=0|limitcount=0}