Augusztusi programkavalkád (frissítve)
Kultúra

Augusztusi programkavalkád (frissítve)

Színes és változatos rendezvények várják a halasiakat augusztusban. Nehéz lesz a választás, vagy aki nem akar semmiről lemaradni, annak sűrű a program, de mindenképpen megéri majd ellátogatni a lehető legtöbb eseményre!

A Halasi Hetek Alapítvány programsorozata augusztus 8-án egy kiállítással veszi kezdetét. Blaise Simon „Az örök útkereső” címe a különleges tűzzománc tárlatnak, melyet a Közösségek Házában láthatnak majd az érdeklődők.

megnyitó

Másnap augusztus 9-én szombaton 14 órakor Közösségek Házából indul egy kerékpártúra Kelebiára, a Kiskunhalasi Kerékpáros Klub szervezésében. Augusztus 12-én kedden 18 órakor Közösségek Háza a Forrás- Új Tükör Klub összejövetelének különleges apropója a 85 éves Baráth József művésztanár  köszöntése lesz.

Augusztus 15-én pénteken 20 órakor a Közösségek Házának szabadtéri színpada ad otthont a Molnár Dixiland Band koncertjének, akik ez este Falusi Mariann énekesnővel lépnek fel a halasiak előtt.

falusi

Augusztus 19-én kedden 19 órakor a Hősök ligetében tölthetünk el egy kellemes estét, államalapításunk előestéjén. Thai chi bemutató, hastánc, 5 Non Bonds együttes koncertje valamint tűzzsonglőr show várja az érdeklődőket. Augusztus 20-án szerdán 9 órakor még mindig a Hősök ligete. Államalapításunk ünnepén gyerekprogramok, játszóházak, egyházi ifjúsági csoportok zenélnek, majd fellép a Halas táncegyüttes – élő zenével. Az ünnepi beszédet kenyérszentelés követi, majd a Kiskun táncegyüttes és a hapkidó bemutató után, a ByTheWay együttes koncertje szórakoztatja a kilátogatókat.

aug20

Augusztus 23-án szombaton 18 órakor Végh-kúriában rendezi a Halasi Média és Kultúra Kft. „Az él a magyar nóta” című nótaestet, melyet cigányzene színesít, a kulináris élvezeteket kedvelők, pedig különleges zöldbabos marhapörköltet vacsorázhatnak, Sós Dezső Életmű-díjas mesterszakács jóvoltából. Társszervező az „Él a magyar nóta” Baráti Kör.

nóta

Sok év után látogat ismét haza koncertezni, városunk szülötte Miklósa Erika. A népszerű operaénekesnő augusztus 28-án csütörtökön 19 órakor, a Baptista imaházban lép fel.

miklósa

A nyár utolsó szombatját tölthetjük kerékpáron is, hisz 7 órakor a Közösségek Házából indul a Kiskunhalas- Szabadka (Palics) IV. Barátság kerékpártúra.

De aki itthon, különleges programokkal, finom ételekkel a szabadban szeretné eltölteni a napot, annak is van tippünk. A Sóstó Fürdő Családi Napjára bárki kilátogathat, aki kedveli a finom halászlét, kíváncsi a betyáros, falusi feladványokra, valamint megnézné, hogy a crosstraining versenyzői hogyan birkóznak meg a szabadban, vagy épp Sóstóban felépített akadályokkal. Mesterségek udvara, kézművesek bemutatója, színpadi programok este, pedig a Sóstófürdő bálját rendezik a Melodyland zenekarral.
sostoicsal