85 éves a tanár úr
Kultúra

85 éves a tanár úr

Baráth József rendszeresen jár a Forrás-Új Tükör Klub programjaira. Kedden őt köszöntötték 85. születésnapja alkalmából a Közösségek Házában.

A Forrás-Új Tükör Klub negyven éve alakult baráti közösség. A tanár úr szívesen vesz részt különböző kulturális rendezvényeiken. A legutóbbi alkalommal ő volt a főszereplő. A klubtagok étellel, itallal kedveskedtek neki és egymásnak.

barath 02

- Zavarban vagyok, ha nyilvánosan ünnepelnek - mondta Baráth József születésnapi köszöntésekor.

Várhidy Katalin dióval díszített répatortát sütött az ünnepeltnek, Illés Lajos és Király Gábor pezsgővel kínálta, majd közös koccintásra került sor.

barath 04

Baráth József felidézte gyerek- és felnőttkori családi történeteit. A klubtagok körében arról beszélt, hogy nagyon sok szépség volt az életében.

- Pozsonyban születtem és ott is éltem 18 éves koromig. Pécsett jártam főiskolára, nagyon szép időszak volt az is. Négy gyönyörű évet töltöttem ott, tanultam, színházba jártam. Halason 1954-től vagyok, már nem számítok „gyüttmöntnek”. Tanárnak jöttem ide és nagyon kedves fogadtatásban volt részem. Most sincs okom panaszra: van, hol laknom; van ruhám.

barath 05

Baráth Józsefet nagyon sokan szeretik, köztiszteletben áll a városban.

Kép-szöveg: Pál László

Még több cikk

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal