Küldje be fotóit!
Kultúra

Küldje be fotóit!

A Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete a Halasi Hetek Alapítvánnyal közösen negyedik alkalommal hirdet fotopályázatot felnőtt és ifjúsági kategóriában.


A VERSENY KIÍRÁSA:
 
A pályázat témája: „Időhíd - avagy a jelenben élő múlt”

A pályaműveket A/4-es nagyításban várjuk színes, vagy monokróm kidolgozásban, a legjobb minőségben. (vegyszeres laborálás, vagy profi nyomtatás)

Minden pályázó maximum 3 db képpel pályázhat. Kérjük, továbbá, hogy a fotókat elektronikus formában az alábbi e-mail címre juttassák el: zoldhid.halas@gmail.com
A leadási határidő: 2014. augusztus 20. A leadás helye. Kiskunhalas, Közösségek Háza

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja. A zsűri tagjai: Kis Csaba, Ferincz János

A nyertesek értékes ajándékot, a résztvevők oklevelet kapnak.

A fotókból kiállítást rendezünk, a megnyitó ünnepségre 2014. szeptember elején kerül sor a Közösségek Házában

RÉSZLETES SZABÁLYOK:

A képek etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatóak (csak olyan képek nevezhetők, amelyek az élővilágban okozott károk nélkül készültek), nem készülhetnek olyan manipulációval, ami a valóságot meghamisítva mutatja be, nem sérthetnek közerkölcsöt, és nem sérthetik az emberi méltósághoz kapcsolódó jogokat.

A kép feldolgozása során a korrekció a következő digitális módosításokból állhat: szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast), árnyékok/csúcsfények (shadow/highlight)!

Képelemek eltávolítása vagy hozzáadása nem megengedett, viszont lehetőség van az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák eltávolítására: karc, vegyszerfolt, a fényérzékelőre tapadt por. Engedélyezett a kép megvágása, zavaró elemek levágása és a kép orientációjának megváltoztatása.

Engedélyezett továbbá a felvételek fekete-fehérré alakítása, valamint az analóg felvételeknél a szkennelési/digitalizásási hibák (karcolás, porszem) eltávolítása.

A zsűri esetlegesen bekérheti az eredeti RAW, eredeti jpg., illetve analóg fotók esetében az eredeti diát, vagy negatívot.

Amennyiben a zsűri meggyőződik arról, hogy olyan kép került nevezésre, amely a fenti szabályok bármelyikét megszegi, az érintett képet, kizárja a pályázatból!

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli.