Kezdődnek az ünnepi programok
Kultúra

Kezdődnek az ünnepi programok

Az államalapítás ünnepére készül Kiskunhalas, a Hősök Ligetében már kedden kora este megkezdődnek a programok. Lesz könnyűzenei koncert, néptáncbemutató, augusztus 20-án pedig a hagyományos város ünnepség, kenyérszentelés mellett délután színpadra lép a fiatalok kedvence, a ByTheWay.

 
Rendhagyó módon, már az augusztus huszadika előestéjén megkezdődnek a halasi programok. Idén a Hősök Ligetében, a lovasszobornál állítják fel a színpadot. A szervező, Halasi Média és Kultúra Kft. kedden kora estétől várja a nézőket, érdeklődőket. Thai chi bemutató, hastánc, valamint a 5 Non Bonds együttes koncertje kínál kikapcsolódást, és a sötétedést tűzzsonglőrök produkciója teszi még színesebbé.
 
Augusztus huszadikán, szerdán délelőtt megnézhetjük a Halas-Fitness Egyesület legjobbjainak gyakorlatait, a Kiskun és a Halas Táncegyüttest, az Európa-bajnok hapkidós sportolók bemutatóját. A városi ünnepség keretében áldják meg, illetve szentelik fel az új kenyeret. Ebéd után a Dokk Party együttes, 14 órától pedig a fiatalok kedvence, a ByTheWay lép színpadra. A ligetben finom falatok, pörköltek is várják majd az éhes szájakat.
Jáger Levente
Archív fotó: Pozsgai Ákos