Beindulnak a tanfolyamok
Kultúra

Beindulnak a tanfolyamok

A Halasi Civil Házban (Végh-kúria - Bajcsy-Zs. u. 5.) megkezdődnek a tanfolyamok kicsik és nagyoknak egyaránt. Szeptember 16-tól népi fafaragó tanfolyam veszi kezdetét Kiskunhalason. A tanfolyam résztvevői megismerkednek a legősibb faragási formával, amit a népművészet mentett át napjainkig, és megfaragják annak alapmotívumait.

 
Az anyag tanítását, továbbadását, ma már kevesen végzik, kiemelt helyen áll, több európai országban a népi hagyományképzésben. A motívumokból sok száz, szebbnél szebb, eredeti, díszítő faragás készíthető, használati tárgyak, berendezések, bútorok díszítésére. A foglalkozás vezetője Ákossy Zoltán.

Szeptember 17-től (szerda), 16:30-tól 10 alkalmon keresztül írókázás rejtelmeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Régi díszítő kézműves tevékenység, amivel annak idején edényeket, tojásokat festettek meg. Különleges és egyedi módja az egyedi alkotásnak. Érdemes kipróbálni!
 
Vezető: S. Császár Anna
 
regik02
 
Szeptember 18-tól (csütörtök), 16:30-tól, 10 alkalmon át agyagozhat bárki, aki szeretné kipróbálni ezt az ősi kézműves tevékenységet. Edénykék, figurák, az alkotásnak csak a fantázia szabhat határt!
Vezető: S. Császár Anna
 
További információk: istvan.vegso@gmail.com, 06 30 85 76 077