Szüreti Napok: péntek (folyamatosan frissül)
Kultúra

Szüreti Napok: péntek (folyamatosan frissül)

Péntektől vasárnapig zajlanak a Szüreti Napok Kiskunhalason, a Lovardában. Színpadi produkció-folyam, gyerekjátszótér, borudvar, finom étel, ital várja a kilátogató nézőket. A Halasmédia pedig az elkövetkező három napban igyekszik az Ön otthonába is becsempészni valamit a hangulatból. Ha kedvet kap tőlünk, akkor jöjjön ki és tartson velünk. Cikkünk folyamatosan frissül.

 
 
 
 
23:05 Zolbert zenél
Kicsit késve, de színpadra állt a Zolbert a borudvarban. Több százam vannak még itt, a levegő hül, a hangulat egyre forróbb. A zenekar nagyon jó, jazz meg az...Éjfélkor kezd a Welcome, nem késő még csatlakozni. Mi viszont lekapcsolunk, holnap találkozunk, viszlát! Lazul a stáb...
DSC 0579 
22:14 Borban a vigaszság
Borozgatánk apámmal, ivott a jó öreg....Egyre nagyobb a tömeg a borudvarban, hamarosan a Zolbert áll színpadra. Jó kis jazz, ital mellé kötelezően ajánlott. Aztán szóljon hangosan az ének...
DSC 0491
21:46 Fokozódik...
No nem a nemzetközi helyzet, hanem a hangulat itt, a 35. Szüreti Napok helyszínein a Lovardában. Esőnek nyoma nincs, folyadékban viszont nincs hiány. Aki nem hiszi el, hogy mi folyik itt, az jöjjön ki és nézze meg. Van finom bográcsos pörkölt is...
DSC 0351
21:18 Fújtak, tapsolták
A borudvarban telt ház van, a levegő és a nedűk hőfoka kellemes. A kronachi fúvószenekar muzsikál, most nincs háttérzaj. Das gut....
 
DSC 0487
21:00 Éjféli Welcome
Amikor átlépnénk a holnapba, akkor lép színpadra a Welcome. Vegye fel mindenki a táncos, fűre is tökéletes cipőjét, vegyen fel egy pulcsit és jöjjön ki, na ne Óbudára, egy jó túróscsuszára, hanem a Welcome házibulijára.  Íme ők, ezt hagyja ki az, aki otthon marad...
 
20:26 Hangulatos
Jó vacsorához szól a nóta...A nagyszínpad előtti sátortáborban egyre nagyobb a forgalom, fogy a bor, a sör, a lángos, a pörkölt, a színpadon harcművészet, a küzdőtéren népművészet, magyaros dallamok.
 
zeneszek
20:05 Fényt hozott
Feltalálta, megmutatta, megnézték, sokaknak tetszett. A különleges napsütő volt a délután, kora este egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó látványossága, holnap érdemes lesz önöknek is megtekteni, használati utasítással együtt. Kis világosság, itt közben besötétedett.
 
 napsuti
19:05 Réka és Gellért is elkezdte
Óriási ováció és taps fogadta Rubint Rékát, aki nem sokkal hét óra után lépett a nagyszínpadra. A mozgásra vágyó hölgyek nagyon készültek a találkozásra, az urak pedig a látvány miatt húzódtak közelebb a produkcióhoz.
 
reka
Réka mielőtt elkezdte volna 50 perces tornáját azt mondta: alaposan megmozgatja majd a halasiakat. Közben a borudvarban Bihari Gellért humorista műsora kezdődött el, néha lehet hallani Réka sikításait és vezényszavait is. Képek hamarosan.
rekatorna
18:35 Katolikus pillanatok
A gyermekszínpadon Finta József plébános vezetésével ifjúsági zenés műsor volt. Ennek keretében imádkoztak a az iraki és szír keresztény üldözöttekért. A program népes hallgatóság előtt zajlott.
 
DSC 0181 resize
18:15 Hagyományteremtő
A 35. Szüreti Napok egyik üzenete, hogy fontos a hagyományteremtés. Ennek egyik állomása a gyermekek számára kialakított játszóhely, ahol akár a kardozást is kipróbálhatják a legkisebbek.
 
tortenelem
18:01 Fröccsjáratban
A Fröccsjárat már működik és igen nagy a forgalom, a urak előszeretettel vannak mentében és (Fröccs)jártában.
  
fröcss
17:45  Sajtópáholy
Dolgozik a sajtó: a Halas Rádió és a Halasmédia kitelepült szerkesztősége dolgozza fel a fotókat, hanganyagokat, információkat. Nagy a nyüzsi, de a mi hangulatunkra is átragadt a napsütés és a hatalmas szüreti forgatag látványa.
 
sajto
17:31 Eredményesen
Valamennyi futó megérkezett a célba, néhány pillanattal ezelőtt megtörtént az eredményhirdetés is. A fiúknál Horváth Marcell nyert, ő a Felsővárosi-iskola diákja, ezüstérmes Süveges Csanád (II. Rákóczi), a bronzérmes pedig Vári Csaba (Felsővárosi-iskola) volt.
 
befut
A lányoknál Szabó Dalma nyert, a Tekó színeiben versenyzett, második helyen Felső Viktória (Szilády), a harmadik helyen pedig Molnár Rebeka (Szent József-iskola) végzett. 
 befut lány
 17:20 Mi szem szájnak ingere...
A vendéglátók is felkészültek, máris több helyen várják az éhes szájakat. Van finom pörkölt, aztán hurka, kolbász, lacipecsenye is akad. Folyamatosan gyűlik a tömeg, az időjárásra sem lehet panasz.
 
pecsenye 
 17:10 Megvan a befutó
Elsőként Horváth Marcell érkezett meg a két kilométer teljesítése után, ő a Szüreti Utcai Futóverseny abszolút bajnoka.
 
17:00 Vigyázz, kész rajt!
Elrajtolt a futók mezőnye. A helyi iskolák szép számmal képviseltetik magukat az eseményen. Néhányan kerekesszékkel teszik meg a két kilométeres távot, akik az Ékes Kapu otthon lakói és így szeretnék buzdítani a halasiakat, a szeptember huszadikai Esélyegyenlőségi Napon való részvételre. Most derült ki, hogy összesen 713-an futnak.
 
mozggasss
16:45 Gyülekeznek a futók
Máris több százan gyűltek össze a szüreti utcai futóverseny 17 órás rajtja előtt. Az idő pompás, a hangulat remek, ezekben a pillanatokban Tóth István kollégánk hangolja a résztvevőket, éppen az iskolák csatalkiáltását lehet hallani. A Lovarda területén máris rengeteg az érdeklődő.
 
futaselo
 
Percek vannak hátra a rajtig. A helyi műsorközlő szerint legalább hétszázan várnak arra, hogy elinduljon a két kilométeres futás. 
 
futasbemég
 
15:46 Ez vár ránk
 
szórólap jó
 
15:35 Lesz futás
– A pályát kijelöltük, nem lesz akadálya annak, hogy elrajtoljon 17 órakor az utcai futóverseny tájékoztatott néhány perccel ezelőtt Lekrinszki Tivadar főszervező. A két kilométeres kocogásra mindenkit várnak, külön nevezés nincs. Megtudtuk, hogy a csepegő eső sem akadályozza meg a hagyományos programot, ahogy Lekrinszki Tivadar, csak akkor marad el a szüreti futás, ha „leszakad az ég.” A gyülekező fél öttől, a Szabó Ervin utcában.
 
 
 
 
 
 
 
 

Még több cikk

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral