Szüreti Napok: szombat (folyamatosan frissül)
Kultúra

Szüreti Napok: szombat (folyamatosan frissül)

Már az első nap is sok százan fordultak meg a 35. Szüreti Napok helyszínén. Egymást követték a programok, a futóversenyen több mint 700 induló volt, Rubint Réka gimnasztikájára pedig megtelt a nagyszínpad előtti terület. A borudvar sötétedésre benépesült, nem lehetett szabad asztalt látni. És még hátra van a java: szombaton szüreti menet, folklórműsorok és a meglepetés, fél 11-kor tűzijáték. Kövesse nyomon az eseményeket, itt a Halasmédián. Percről percre 13 óra 15 perctől. A menettel együtt mi is indulunk!

 
 
23:59 Finálé
Lassan holnap lesz.  A tűzijátékkal együtt mi is ellőttük az összes poénunkat szombatra. Zenével megyünk át a vasárnapba: a Borudvarban a Kilele Swing Cats muzsikál, közben a nagyszínpadon az imént kezdett a Transylmania. Könnyű álmot hozzon az éj, jön Charlie. Találkozunk ma délelőtt, mert közben elmúlt éjfél. Viszontlátásra!
 
kilele
 
 
transz
 
23:00 Játék a tűzzel (videóval)
A halasiak nagyon kiéheztek már egy saját tűzijátékra. Aztán a közös visszaszámlálás után elkezdődött a parádé, az elején színes rakéták egy részét ugyan takarták  a fák, de a későbbi látvány mindenért kárpótolt. Ez kellett nekünk, ezt akarták sok százan, akik itt voltak és bánhatják ezrek, akik otthon maradtak. Nekik egy kis ízelítő....
 
 
21:59 Umca umca....
Jó választás volt az esti zenekar...Óriási buli van, még mindig nem késő csatlakozni hozzánk. Ha megnézi ezeket a képeket, akkor nyomban felveszi a cipőjét és a kabátját, esernyő már nem kell. Jöjjenek bátran....
 
konc1
  
konc2
 
21:42 Besh o droM muzsikál
Alig 25 perce áll színpadon a Besh o droM, egyre nagyobb a tömeg a színpad előtt. Remek muzsika, fantasztikus hangulat, időnként Kusturica filmjei sejlenek fel a stílus alapján...Nézzék csak meg! 
 
 
20:40 Mi lesz még?
A Besh o droM már pakol a nagyszínpadon, a Transilmánia hamarosan megérkezik, Charlie pedig azon gondolkodik, hogy mit is fog nekünk vasárnap délután énekelni. A tűzijáték kellékeit már elhelyezték, azért is érdemes lesz élőben megnézni, mert évekkel ezelőtt volt ilyen Kiskunhalason. Úgy tudjuk, hogy a Fazekas-iskola tetejéről lövik majd a rakétákat. 
 
besh keszul
  
20:26 Kávészünet
Ezekben a percekben az FM Cafe  szórakoztatja a Borudvar népes közönségét. Igényes zene, hangulatos pillanatok, elég sokan kávéznak együtt.
 
fm
 
20:19 Borudvarias
Egyre többen jönnek vissza a Lovardába, a vendéglátóhelyeken sorok állnak, a Borudvarban pedig szinte minden helyen ülnek, szóval az emberek gyűlnek. Még nem késő csatlakozni hozzánk!
bor
 
20:07 Esti szivárvány
Különleges jelenséget örökített meg kollégánk. Csendélet, eső után, köpönyeg nélkül. 
 
szivarvanyjo
 
19:54 Pumi tálal
A Sóstó Csárda is kitett magáért ezen az estén. Finom falatokkal várják a vendégeket. Persze nemcsak zöldségek vannak.... 
pumi
 
19:45 Kooperálunk
Meglátogatta a sajtóhelyet Tóth Péter, a Szüreti Napok egyik főszervezője. Nem jött üres kézzel, az élelmes olvasók felfedezik, hogy mit is hozott nekünk Totya barátunk...
 
P1080102
 
19:27 Melegítsünk a Besh o droM-ra!
A szombat este kultikus fellépője az idén 15 esztendős Besh o droM együttes. Gyújsunk együtt pipára és hangolódjunk rá a 21 órakor kezdődő koncertre.
 
 
19:17 Tűzvarázslók (videóval)
A tűz az ember ősi barátja. Éget, meleget ad és szórakoztat is, ha avatott kezekbe kerül.
 
 
19:12 Tiszán innen (videóval)
A Tisza Táncegyüttes fergeteges produkciója láttán még az esőfelhők is összébbhúzták magukat. 
 
 
19:08 Vacsoraidő
A Ben Joe Bár bográcsában rotyog a finom pörkölt. Készül a finom vacsora, érdemes lesz megízlelni....
porkolt
 
18:58 Lőttek az esőnek
Úgy tűnik, hogy a betyárok jó hatással vannak az időjárásra is. Mire végetért a bemutatójuk, az eső is elállt. Még mondja valaki, hogy nem létezik varázslat...A betyárját!
 
betyár
 
18:40 Esikeső
A legkitartóbbak még mindig itt vannak velünk. Van, aki a fedett vendéglátóhelyeken; van, aki az esernyők alatt keres menedéket. Időjárásjelentés: a hőmérséklet hideg, a hangulat egyre forróbb...
 
esernyo
 
18:26 Baranta a nagyszínpadon (videóval)
Egy kis történelmi testmozgás, a kilencvenes évek óta formálódó magyar harcművészeti stílus.
 
 
18:16 Minden megy tovább
A szervezőktől kapott legfrissebb tájékoztatás szerint a kedvezőtlen időjárás ellenére a programok folytatódnak. Amedig a körülmények engedik, egyetlen koncert, műsorszám sem marad el. 
 
lettek
 
18:03 Kilele Swing Cats
Hogy kit rejt ez a név és hogy milyen zenére lehet számítani szombaton este a borudvar színpadán? Egy kis kedvcsináló mindenkinek.
 
 
17:52 Marha jó
(Szürke)marhára esik az eső. Hallottuk, megnéztük, lefotóztuk. 
  marha
 
17:42 Suba dubi
A suba sok mindenre jó, például arra, hogy esőben megvédi a viselőjét és a kisgyermekeket is.
 
index delutan
 
17:25 Videó a gyerekszínpadról
A Központi Református Általános Iskola drámaosztálya is megmutatta, hogy van utánpótlása a halasi néptáncnak.
 
 
17:03 Muzsikál a sátor
A Lovarda egyik legnagyobb mulatságában jártunk. Íme a felvétel!
  
 
16:59 Lózápor
A délután egyik színpadon kívüli sztárja volt ez a derék paripa, amely megadóan tűrte a fotósok és a szakadó eső okozta megpróbáltatásokat.
 
lozapor
  
16:55 Szaplovica
Máramarosról érkezett a Szaplovica Táncegyüttes. Üde és színes pillanata volt a délutánnak.
 
maramaros
 
16:45 Felvételi
A legkitartóbbakat az égzöngés, a villámlás és az eső sem tántorítja el. A pillanat varázsát pedig megörökítették.
 
videoznak
 
16:35 Kiskunok
A Mándity László vezette Kiskun Táncegyüttes tagjai nagyon készültek a szüreti fellépésre. Ügyesek voltak a fiatalok...
 
kiskun
 
 16:25 Borudvarlók
A nagyszínpaddal párhuzamosan a borudvarban is zajlanak a programok. A sepsiszentgyörgyi ifjúsági hagyományőrző egyesület fellépése nagy közönségsikert aratott.
 
borszinpad
 
16:11 Nem esik jól, esik
Nem kíméli az időjárás most a Lovardát, az itt lévő vendégeket viszont nem zavarja ez. Az embertömeg felett esernyők százai nyíltak. A színpadokon pedig tovább táncolnak, zenélnek.
 
16:05 Esőtánc
Az eső rákezdett, a Halas Táncegyüttes viszont folytatja.
 
nagyszinpadtanc
 
 
16:00 Falatozók
Óriási a választék azoknak, akik a gasztronómiában szeretnének kicsit elmerülni. A sok finom falat láttán valószínűleg Rubint Réka még intenzívebb mozgást vezényelne a halasiaknak.
 
kajalnak
 
15:55 Gyerekszínpad
Ügyesek, aranyosak és jókora tapsot zsebelhetnek be a közönségtől. A gyerekszínpadon egymást váltják a fellépők. Csillag születik....
 
gyerekszin2
 
15:49 Kézműves
Valódi remekműveket hozott magával Király Melinda, aki a közelmúltban a kapolcsi Művészetek Völgyében is megmutathatta, hogy milyen tehetséges és ügyes.
 
arus
 
15:35 Köszöntők
A megjelent több ezer vendéget Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Gyovai István polgármester üdvözölte a nagyszínapdról.
 
banyai
 
15:29 Embertenger
Folyamatosan érkeznek a halasiak a Szüreti Napok helyszínére. Kicsit ugyan beborult, de az embertenger látványa ezt is feledteti.
 
oriasitomeg
 
15:16 Beérkezett a menet
A menet utolsó tagjai is megérkeztek a Lovardába. Itt vannak a díszvendégek is: Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Kiss Miklós Zsolt államtitkár, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Gyovai István polgármester és Fülöp Róbert alpolgármester. 
 
protokol
 
15:12 Tömegben
Sok jó ember nemcsak kis helyen fér el. Erre bizonyíték, hogy máris több ezren vannak a Lovarda területén. 
 
nepkep
 
15:02 Megmutatjuk
Kollégáink meghozták az első videót a szüreti napokról. Nézzék meg, hátha kedvet kapnak arra, hogy kijöjjenek a helyszínre.
 
14:55 Simogató
Lóból nem árt a sok. A derék négylábúaknál szinte sorban állnak a gyerekek. 
 
lovaslany
 
14:45 Menetelnek
Egyre több néző van kint az utak mentén, a táncosok, énekesek mosolyognak, Kiskunhalas boldog város.
 
menetfolyamatos
 
14:39 Lettek voltak
A lett folklóregyüttes már pénteken este is nagy sikert arattak a borudvarban. A szüreti menetben jókedvűen, nagy lelkesedéssel ropták a hölgyek és az urak, természetesen saját zenészek szolgáltatják a talpalávalót.
 
lettek
 
14:36 Halastánc
Évtizedek óta résztvevői a menetnek a Halas Táncegyüttes tagjai. Nélkülük nem szüret a szüret...
 
halastanc
 
14:33 Hagyományőrzők
Nem lőttek túl a célon. A halasi hagyományőrző íjászok is üde színfoltjai a forgatagnak. 
 
hagyomány
 
14:30 Kicsik és nagyok
A legkisebbek számára is életreszóló élményt jelent a részvétel. Kicsik és nagyok élvezik a menet minden egyes pillanatát.
 
kcsik
 
14:26 Táncolók
Kiváló a hangulat a menetben, nem csoda, hogy a csoportok közül többen máris táncra perdültek.
 
tancika
 
14:23 Borlovagok
Ha már must, akkor természetesen bor is. Ha bor, akkor a borlovagok sem maradhattak ki a szüreti menetből.
 
borlovagok
 
14:20 Most must
Miközben a csikósok, fogatok megérkeznek a Szüreti Napok helyszínére, a városban még javában gyalogolnak a menet tagjai. Természetesen must nélkül nincs szüret...
 
présel
 
14:16 Megjöttek a huszárok
Az első nagy taps a Lovardában: megérkeztek a halasi Lovasbandérium huszárai az arénába. A jó lovas katonának de jól vagyon dolga....
 
banderium
  
14:06 Hoszú menet lesz
Kollégánk, Pozsgai Ákos most közölte, hogy a lovasok, fogatosok foglalják el a Kossuth utca Vári Szabó István Szakközépiskola és Közösségek Háza közötti szakaszát. A táncosok még ezután következnek.
 
menet001
 
13:57 Négy lábon, két lábon
Még mindig hömpölyög a menet a Kossuth utcán, ki két lábon, ki négy lábon, ki pedig négy keréken csatlakozott a hatalmas tömeghez. Az út mentén álló nézők tapssal fogadják a sokadalom tagjait.
 
menetkicsilo
 
13:46 Elindult a menet
Nem sokkal háromnegyed kettő után elindult a szürti menet. A Kossuth utcán elmennek a Tekóig, ott befordulnak a Kuruc vitézek terére, majd a Kárpát utcán át a Szabó Ervin utca következik, onnan jönnek be a Lovardába. A látvány nem mindennapi, itt van az első képünk.
 
menetindulc 
13:30 Szüreti 
A Köztársaság utcában már óriási a tömeg, a közel ezerfős menet útvonalán végig emberek állnak. Egyelőre még nem indult neki a sokadalom. Mi is várjuk őket a Lovardában. Addig is egy fotó az előkészületekről.
 
menetmeg
 
13:15 Alakul a menet
A Köztársaság utcát lezárta a rendőrség, a menet tagjai szépen lassan összegyűlnek. A tervek szerint fél kettőkor indulnak el a Lovarda felé. A Szüreti Napok fő helyszínén máris óriási a tömeg, a vendéglátóhelyek megteltek. Alakul a buli... 
 
mentbe
 
12:05 Delelő
Mielőtt nekilendülnénk a délutánnak, mindenkinek jól esik az ebéd. Jó étvágyat,  negyed kettőkor ismét jelentkezünk a legfrissebbekkel!
ebed
 
11:41 Menet-rend
A városban jövet-menet, délután fél kettőtől szembe jöhet a szüreti menet. Hogy ez ne következzék be, leírjuk a sokadalom új, megváltozott útvonalát. A gyülekező délután egy órától lesz a Köztársaság utcán. Fél kettőkor van az indulás, a Kossuth utcán egészen a Tekó sarkáig megy el a menet, majd befordul a Kuruc vitézek terére. Onnan a Kárpát és a Szabó Ervin utcán át érkeznek meg a Lovardához. Természetesen délután megmutatjuk önöknek a gyülekezés és az indulás pilanatait is, de addig kedvcsinálóként egy emlékeztető, hogy milyen is volt a tavalyi menet. 
 
menetindexxe
 
10:55 Hurkából volt...
Kolbászból és hurkából volt a kerítés...No jó, némi túlzás van ebben a megjegyzésben, de a vendéglátók kitettek magukért. Már pénteken is óriási volt a forgalom, nagyon kellemes illatok lengték be a színpadok környékét.
 
tegnapi
 
Tényleg, lemaradt a pénteki történésekről? Kattintson erre a linkre és megnézheti az első szüreti nap legjobb pillanatait. 
 
10:40 Jöjjön busszal!
Nem kell odaadnia a feleségének a kocsikulcsot, illetve nem kell csupán ásványvizet fogyasztania a borudvarban. Nincs az a kérdés, hogy iszik vagy vezet. Kiváló buszsofőrök vannak, a járat elhoz bárkit a Szüreti Napok helyszínére. Íme a menetrend!
 
szuretbusz
 
10:10 Népdalos
Az ég kék, a fű zöld, a népdalokat pedig még mindig nagyon sokan ismerik. A nagyszínpadon máris nagyüzem van, egymást érik a fellépők, akik szebbnél szebb dallamokat hoztak magukkal.
 
nepdalkor 
 
9:34 Hosszú napunk lesz...
Süt a nap, hurrá!  A péntekinél is gazdagabb programok várnak ránk a Lovardában. Megmutatjuk, mit láthatnak azok, akik kilátogatnak a Szüreti Napokra.
 
szórólap jó
 
9:18 Kifutók
Aki lemaradt volna a pénteki utcai futóversenyről íme egy kis ízelítő...