Szüreti Napok: vasárnap történt
Kultúra

Szüreti Napok: vasárnap történt

Ezekben a pillanatokban hangzanak el az utolsó dallamok a  35. Szüreti Napokon. A rendezvény harmadik napja is nagyon sokakat kicsalt a Lovarda. A Halasmédia stábja az első pillanatoktól nyomon követte az események alakulását, nézze meg képes, videós összefoglalónkat.

 
 
 
 
 
 
 
16:57 Búcsú, koncert
Elérkezett az idő. Három nap után búcsúzik a 35. Szüreti Napok. Az árusok pakolnak, a nagyszínpadot ezekben a pillanatokban bontják. A rendezvény utolsó fellépői Zádori Édua és barátai, ők egy kitűnő előadással zárják a jubileumi rendezvénysorozatot.  
 
IMG 4692
 
vege 
16:26 Jött a menet (videó)
A vasárnap egyik leglátványosabb eseménye a veterán traktorok, autók, motorok, valamint a Konok Kunok közös felvonulása volt. Itt a videó!
 
 
16:00 Az légy, aki vagy
– Nagyon köszönjük Kiskunhalas! Mi vagyunk az a zenekar, amely messze a legtöbb koncertet adja Magyarországon –mondta Horváth Charlie néhány perccel ezelőtt, a nagy sikerű fellépésének a végén. A Póta András dob, Lattmann Béla basszusgitár, László Attila gitár, Halász János billentyűs hangszerek és Csiszár Péter szaxofon összetételű együttes óriási sikert aratott. Az összes sláger elhangzott a másfél órás buli alatt.
 
népkép
 
charie
 
14:55 Egy szippantás a jóból
Beindult a buli: egyre többen vannak a színpad előtt. Charlie nagyon jól érzi magát, a közönséggel együtt mozdul, a koncert egy szippantás a jóból...
 
DSC 0074
 
14:32 Charlie dala
Pontban fél háromkor színpadra állt Charlie és zenekara. Az első dal a Mindenki valakié volt. Még mindig nem késő csatlakozni, ugyanis a koncert másfél órás lesz.
 
IMG 4447
 
14:12 Nagyszínpad, nagyszínpad!
Egyelőre üres még a nagyszínpad, de a Charlie koncert minden hangszere készen áll arra, hogy a zenészek használják is. Fél háromkor kezdés, jöjjön, minél többen legyünk!
 
IMG 4423
 
13:39 Charlie Halason
Megérkezett Charlie és zenekara a Szüreti Napokra. Az együttes tagjai már pakolnak a nagyszínpadon, a füstöshangú énekes pedig éppen interjút ad. Csak a zene van...
 
IMG 4369
 
IMG 4367
 
13:22 Kürtős
Kolbászoltunk, néztünk disznóságokat is, volt finom savanyúmáj, következhet az édesség. Mit szólnának egy finom kürtőskalácshoz?
 
kalacs
 
13:10 Zöld-híd 
Fotópályázatot írt ki a Zöld-híd Egyesület. Mongyi Marianna, a mozgalom motorja jókedvűen szemlélte a jobbnál jobb alkotásokat.
 
zoldhid
 
12:58 Sajtból van...
Sajt-tájékoztató következik: azokra is gondoltak, akik vigyáznak a vonalaikra, illetve a saját vonalaikon belül szeretnének maradni. Kisebb domb mennyiségű,  kocsikerék nagyságú finomságok egész sora várja az ínyenceket.
 
SAJT
 
12:46 Kisütötték
Kolbászoltunk kicsit: a sajtóhely közelében van egy kiváló vendéglátós, ahol minden van, mi szem szájnak ingere. Az lehet, hogy van ebben némi disznóság is, de nagyon finom...Vegáknak savanyúság és sültkrumpli is akad.
 
sütöde 01
  
12:34  A mi savanyúnk
Gasztronómiai élmények egész sora vár a halasiakra, aki végig szeretné enni az étlapot, annak egészen biztosan fel kell készülnie arra, hogy egész jövő héten futhat. A kalóriabombák robbanak, Sós Dezső alig győzi mérni a finom savanyúmájat.
 
Savanyúmáj
 
12:11 Érkezők
Megérkezett az utolsó jármű is a Lovarda területére. A traktorok, autók, motorok megtekinthetőek a délután folyamán. 
 
beerkez autó
 
12:00 Benzingőzben
Benzingőzbe burkolózott a Lovarda egy része. A versenyeken egy-, két lóerőhöz szokott ősgyepen ezútal kisebbfajta ménesre való erő döbörgött végig.
 
beérkez motor
 
11:51 Szelíd motorosok
A Konok Kunok Motoros Egyesület tagjai foglalták el a váűrosi utakat. „ Ízi rájder öcsém!” Közben megérkeztek a traktorok a Lovardába.
 
motor2
 
11:38 Menetrend szerint
Jól haladunk, a Kossuth utcát lepik el a veterán járművek, valamint a motorok. A két- és négykerekű masinákra nagyon sokan kíváncsiak. A szervezőktől megtudtuk, hogy a menet rendben halad.
 
meneteleje
 
traktorcs
11:32 Fizetési Pont
A neve ellenére itt nem kell senkinek sem fizetnie. Egy új szolgáltatás bevezetéséről van szó, amelynek jóvoltából Kiskunhalas 160 pontján lehet majd ügyeket intézni. Megtudtuk: a helyi kiskereskedők közül nagyon sokan személyesen érdeklődtek a lehetőségről. A résztletekről bővebben itt olvashatnak.
 
fizetesipont
 
11:25 Pörköltes
Rotyog a savanyúmáj, és a messze földön híres birkapörkölt-főző, Kovács István, Kokó jóvoltából a finom bográcsos étel is. Fogyókúrázók kerüljék ezeket a helyszíneket, mert megérinti őket a vágyakozás szele.
 
IMG 4304
 
11:18 Traktorváros
Elindult a kicsit bizar nevű technikai menet. Veterán traktorok, a Kántor András Egyesület jóvoltából autók, motorok és a Konok Kunok járják a várost, hogy aztán beérkezzenek majd a Lovardába.
 
traktormenet
 
motorosokmeg
 
11:06 Gyermekjáték
Természetesen a gyermekeknek. A Natura Tanya jóvoltából egész kis birodalom várja a kicsiket, ők ki is használják ezt. Huba jól tolta....
 
lepke
 
 
10:42 Bababarátság
Bölcső, szaktanácsadás és nagyon sok mosoly várja a babákat, valamint az  szüleiket a Védőnői Szolgálatnak köszönhetően a Szüreti Napokon. Mint megtudtuk: péntek óta igen élénk a forgalom a bababarát sátorban.
 
babamama
 
10:30 Traktoros
Elindultak a veterán traktorok a második menet startjának helyszínére, a Köztársaság utcára. A koros munkagépek, autók és a Konok Kunok Motoros Egyesület alkotta technikai sokadalom 11 órakor rajtol. A menet útvonala a Kossuth utcán, a Kuruc vitézek terén, a Kárpát és a Szabó Ervin utcán át vezet a Lovardába.
 
IMG 4116
 
10:12 Szövőkép
Igazi kuriózummal is találkozhatunk a Szüreti Napokon. A fotónkon látható szövőgép 280(!) éves és éppen 46 esztendeje hajtja az erdélyi Józsa Margit. A székelyföldi asszony második alkalommal jött el Kiskunhalasra.
 
szovogép
 
10:01 Él a színpad
Egymást váltják a fellépők a nagyszínpadon. Általános iskolák mutatkoznak be, felvételünk a Kertvárosi Általános Iskola harmadikos, negyedikes diákjainak fellépését örökítette meg.
 
indexvas
 
9:12 Májas
Fő az egészség, a Szüreti Napokon pedig a finom étel is. Sós Dezső életműdíjas szakács szakavatott irányításával és kiváló receptjével már rotyog a bográcsokban a halasi savanyúmáj. Az ételünk kicsit savanyú, de a miénk...
 
majas
 
8:55 Mindenki valakié
A vasárnap legnagyobb érdeklődéssel várt fellépője Horváth Charlie lesz, aki legutoljára 2000-ben adott koncertet Kiskunhalason. Lehet készülni a fél háromkor kezdődő bulira, jég dupla whiskyvel. Ilyen lesz majd....
 
 
 
8:49 Így alakul
szórólap jó

Még több cikk

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig

Húsvéti dallista

Húsvéti dallista