Segítő Hangok
Kultúra

Segítő Hangok

Az Alsóvárosi Római Katolikus Templomban nagy sikerű jótékonysági koncertet adott Perneczky Balázs orgonaművész és a Fool Moon együttes. A hangverseny bevételével a templom és környezete felújítását támogatják.

- Szeretnénk az emberek kultúra iránti igényét kiszolgálni. Reméljük, szép, esztétikai élményt nyújtott a koncert. Emellett fontos a jótékony cél, ehhez eddig is nagyon sok segítséget kaptunk az emberektől. A Kálvária keresztjeit szeretnénk még felújítani, hozzájárulva a koncert bevételével – tudtuk meg Finta József plébánostól.

jotek03

Az alsóvárosi templom minden padjában ültek, nagyon sokan vettek részt a jótékonysági hangversenyen. A fellépő művészek, nagyon örültek, hogy ennyien eljöttek.

- A templomban mindig nagyon jó hangulat szokott lenni. Számítottunk arra, hogy megmozgatjuk a közönséget. Vannak olyan dalok, amelyeknek kifejezetten jól áll, ha templomban énekeljük, még meghittebbek lesznek – fogalmazott Rácz Gergő.

jotek02

A Fool Moon repertoárján szerepelt még gospel és számos popdal. A közönség vastapssal köszönte meg az acappella együttes színvonalas műsorát. Finta József plébános a Magyarország orgonái című könyvet ajándékozta a művészeknek. A rendezvény fővédnökségét Fülöp Róbert alpolgármester vállalta. Az eseményről a Halas TV hétfő esti híradójában láthatnak részleteket.

Szöveg: Pál László
Fotók: Pozsgai Ákos