Szeretlek, Magyarország!
Kultúra

Szeretlek, Magyarország!

Hagyományőrző, vidám programok sora várta a közönséget szombaton a Végh-kúriában. Lehetett táncolni, énekelni, ételeket és italokat kóstolni.

Az „Itthon vagy – Szeretlek, Magyarország” program keretében a kiskunhalasi önkormányzat és a Pásztortűz Egyesület programokat kínált az érdeklődőknek a Végh-kúriában.

Szombaton kora délután Szent Mihály Napi Aprók Táncán vehettek részt a gyerekek. Akinek úgy tartotta kedve, dalt is tanulhatott, vagy kézműves foglalkozásokon próbálhatta ki tehetségét. A továbbiakban a gasztronómiáé lett a főszerep. Pásztorételeket lehetett kóstolni, gulyáslevest, krumplis, tésztás és tarhonyás ételeket kínáltak. Persze a nedűkről sem feledkeztek meg: halasi borokból és pálinkákból adtak ízelítőt.

paszt01

Aki játszani szeretett volna, pásztortotó várta. A közönség előadás keretében Szent Mihály napjának szokásaival is megismerkedhetett. A jó hangulatról népi együttesek és iskolai néptáncos és népzenei bemutatók gondoskodtak. Az esti Szent Mihály Napi Táncházban hagyományos alföldi magyar néptáncokra és moldvai táncokra rophatta kicsi és nagy. Volt Szent Mihály napi tűzgyújtás, népzene és néptánc a Rokka Együttes és a Kiskun Táncegyüttes közreműködésével.

Kép-szöveg: Pál László