„Variációk” a tánc világában
Kultúra

„Variációk” a tánc világában

Hetven örömteli percet ígér közönségének a „Variációk” című táncestjével Vári Bertalan Harangozó-díjas táncművész-koreográfus. Műfajok és stílusok sokaságának – köztük a tradicionális magyar néptánc, sztepp, hip-hop, színház, film – ötvözete a Variációk, a csapat és az individuum balanszírozott megmutatásával.

 
Mint szellemet a palackból úgy varázsolja színpadra táncosait Vári Bertalan, s aztán nincs megállás – kevés díszlettel, jelmezzel és hétköznapi kellékek bevetésével, válogatott filmzenék és együttesek muzsikájával lesz teljes az élmény.

A szereplők egyéniségük eddig ismeretlen színeit is megcsillogtatják. A hip-hop rajongó, az akrobata, a szerelmes, a szabadságra vágyó, a képzeletbeli pisztollyal párbajozó, a bádogkannát is szóra bíró, kalappal, esernyővel, dobverővel, cajonnal, zenére vagy a nélkül is táncolni tudó társulat számról számra bizonyítja sokoldalúságát és mesterségbeli tudását.

Az előadás a Városi Filmszínházban kerül bemutatásra 2014. október 14-én 19 órakor, melyre elővételben a jegyeket 3200 Ft-ért, a helyszínen 3700 Ft-ért lehet vásárolni.

Még több cikk

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal