Nyirő Józsefre emlékeztek
Kultúra

Nyirő Józsefre emlékeztek

Nyirő József írói munkájának állított emléket a Magyar lakomák rendezvénysorozat legutóbbi eseménye a halasi Sóstó csárdában. Harmadik alkalommal látták vendégül a magyar irodalom és gasztronómia kedvelőit a halasi Nádor Klub, a Szilády Áron Társaság és az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület szervezésében rendezett ínyenc kultúra vacsorák rendezvénysorozat keretében.

Krúdy Gyulát és Gárdonyi Gézát követően a 125 éve született Nyirő József irodalmi munkásságát idézte meg a halasi származású művész házaspár, Tallér Edina író és Gerner Csaba színművész az irodalmi esten.

Lukács László, a Nádor Klub elnöke szerint nem pusztán önmagában az evés és ivásról szólnak ezek az esték, hanem arról is, hogy a hallgatósághoz közel kerüljön az a személy, akinek az emlékére szerveztük az estét. Nyirő József irodalmi munkáinak elismertsége ma sem foglalja el azt a helyet, amelyet megérdemelne, pedig a teltházas rendezvény azt mutatja, hogy iránta igény, szívesen hallgatják, olvassák az írásait.

A szellemi, kulturális és irodalmi táplálék mellé a magyar gasztronómia étkei, és a borkóstolás kiváló kiegészítés volt, amit csak tovább fokozott a Mentés másként trió zenés előadása.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1414|limitstart=0|limitcount=0}

Még több cikk

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig

Dallista Delhusa Gjon-nal

Dallista Delhusa Gjon-nal