Szenttamáson a Halasiak
Kultúra

Szenttamáson a Halasiak

Határon átívelő kulturális találkozóra került sor Szenttamáson. A kiskunhalasi és a szenttamási művelődési egyesületek képviselői találkoztak egymással Gion Nándor Emlékházban. A szenttamási Hagyományápolók Klubjának Kalala néptánc együttese augusztusban fellépett a Sóstó Fürdő Családi napján, és itt született meg az elhatározás, hogy a jövőben kiszélesítik a két város kulturális együttműködését.

 
A halasi delegációt a Közösségek Házából Király Gábor, Flösser Tamás és Vadkerti Mónika, a Halas Táncegyüttest Cornea Zsolt, a kézműveseket Fehérné Jolika, a fúvósokat Molnár Ferenc, míg az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesületet Dr. Döme Ottó képviselte. Az emlékházban a vendégeket az Németh Dezső, Dr. Horváth Futó Hargita, Kolenák Ibolya, Forgács Ibolya, Robotka Angéla, Robotka Sarolta, Andrócki Andrea, Gál Brigitta és Paraczky László fogadta.

A szakmai megbeszélések után a vendégek egy rövid körút során megtekintették a szenttamási kálváriát, a Hagyományápolók klubhelyiségét és a Kisszínházat.

Szöveg-fotó: munkatársunktól

tamasi02