Tök jó mulatság
Kultúra

Tök jó mulatság

A Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület szervezi azt a „Tökös mulatságot” amely október 31-én, tehát jövő pénteken kerül megrendezésre a Közösségek Házában!

Programok 16 órakor kezdődnek. Ekkorra várják a tökfaragókat, hogy a helyszínen különböző vicces és kreatív ötletek alapján, ügyes kezek munkája nyomán megszülethessenek a töklámpások.

A rendezvény „batyus” jellegű, szívesen fogadják a különféle tökös ételeket a szervezők, de jó házigazda módjára ők is megvendégelik a tökfaragókat finom teával és forraltborral.

A moldvai és gyimesi körtáncokat közös töklámpás gyújtás követi, este 7 órakor, ezután kerül kihirdetése Kiskunhalas legszebben faragott töke is, fél 8 magasságában.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a Tökös mulatságnak nincs köze a Halloweenhez, csupán egy kellemes baráti tökös estét szeretnének eltölteni a halasiakkal.

Mottójuk is ezt tükrözi:

"Hozd el a Tököd" és a faragó szerszámod, hogy baráti hangulatban tököljünk együtt!

Az alábbiakban, adunk néhány tippet, mások milyen vidám faragványokkal örvendeztetik meg magukat, barátaikat, családjukat egy-egy tökfaragás alkalmával!

Szöveg: Vadkerti Mónika

toknap