Szobor Daczi Zsoltnak
Kultúra

Szobor Daczi Zsoltnak

Szobrot kap a leghíresebb kiskunhalasi gitáros. Daczi Zsoltra emlékeznek barátai, zenésztársai és tisztelői pénteken délután négy órától a BenJoe Bárban. Sztorik, pillanatok és nagyon sok élő zene Bendegúz emléke előtt tisztelegve.

 
2007. augusztus 6-án, 38 éves korában hunyt el Daczi Zsolt, akit sokan az ország egyik legjobb gitárosának tartottak. A Wecker, a We, a Bikini, a Tirana Rockers, az Ómen kiváló hangszeresének emlékét azóta is ápolják zenésztársai, barátai. A stúdióját Kis Csabiék üzemeltetik Kiskunhalason, egyik hangszere Kis Dávid kezei alatt szólal meg. Most pedig szobrot kap majd a zenészfenomán, mégpedig a kunbajai Kincses-család jóvoltából. Az alkotást pénteken 16 órától avatják fel a BenJoe Bár udvarán a Halasi Zenész Club szervezésében. Zsolti ilyen jó gitáros volt...
 
 
Ez a délután, este, éjszaka Daczi Zsoltról szól. Pályafutásának emlékezetes pillanatait idézzük fel, meg persze nagyon sok élő zene is lesz. Fellép a Lyra, a Madarász Norbival kiegészült Welcome, a Rocklife, valamint a Corona Mortis is. Az eseményre mindenkit szeretettel várnak. Rá emlékezve álljon itt az utolsó interjú, amelyet a Halas Televízió készített Kiskunhalason 2006. decemberében.
 
Jáger Levente