Daczi Zsoltra emlékeztünk
Kultúra

Daczi Zsoltra emlékeztünk

Zsúfolásig megtelt a BenJoe Bár pénteken késő délután, amikor a kiváló gitáros, a 2007-ben elhunyt Daczi Zsolt szobrát avatták. A Kincses-család alkotása féltve őrzött kincse lesz a Halasi Zenész Klubnak. Természetesen koncerttel emlékeztek meg a We, a Wecker, a Bikini, a Tirana Rockers és az Ómen hangszeresére. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Zsolt édesanyja, Borika is.

 
Már több mint hét év telt el azóta, hogy fájdalmasan fiatalon elhunyt Daczi Zsolt. Az ország egyik legjobb gitárosára emlékeztek pénteken délután barátai, zenésztársai, tisztelői a BenJoe Bárban. Elfogadta a meghívást Zsolt édesanyja, Borika is, aki finom pogácsát sütött a jeles alkalomból.
danika
Farkas Dániel Kiskunhalas alpolgármestere éppen azt emelte ki köszöntőjében, hogy Kiskunhalas is adhat kiválóságokat az országnak és Zsolt példája ott lebeghet a mai fiatalok szeme előtt is. 
szoborjo
A bár zsúfolásig megtelt, aki ott volt látta az ünnepi pillanatokat, amikor Kis Csaba, a Halasi Zenész Klub vezetője, valamint Kincses Előd leleplezte Daczi Zsolt szobrát. Mint megtudtuk: az alkotás Előd és gyermekei keze munkáját dicséri. A szobor mostantól a helyi zenészek féltett kincse lesz.
lyra
Az emlékkoncert első fellépője a Lyra volt, amely több lemezt is Daczi Zsolt tahitótfalui stúdiójában rögzített. Ráadásul Zsoltot barátság fűzte az együtteshez és ha tehette, akkor fellépett a koncertjeiken. Meglepetésként a Lyra eljátszotta a kiváló gitáros szólóalbumának egyik számát is. 
elodjo
A szobor egyik alkotója, Kincses Előd azt is megmutatta, hogy otthonosan mozog az énekesek világában is. Azt a Dio számot is elénekelte, amelynek kapcsán megismerkedett Daczi Zsolttal. Előd torkában óriási kincs van, a két dal nagyon tetszett a közönségnek.
rocklife
A zenekarok közül másodikként a fiatal generáció, a Rocklife játszott. A tehetséges zenészpalánták természetesen a Bikini négy slágerét hozták magukkal, egyik szövegét a saját világukra formálva arattak nagy sikert.
mortisjo
A Corona Mortis zúzós zenéjével talált gyorsan utat a hallgatósághoz. A magyar szövegek ütöttek, a hozzávaló muzsika pedig megmutatta, miért is szeretik annyian a fémzenét. Ők egy Ómen számot is hoztak, ezzel tisztelegtek Zsolt emléke előtt.
madarász
A koncertek sorát a Welcome zárta, mégpedig sajátos felállásban. Fellépett a zenekarral Madarász Norbert, aki éppen Daczi Zsolt egykori hangszerén játszott. A hangulatos, húrcserével tarkított műsort a Temesvári vasárnap fájdalmas akkordjai zárták. Feledhetetlen órák voltak, Daczi Zsolt emléke tovább él...
szoborzsolti
Kép-szöveg: Jáger Levente