„Én így látom”
Kultúra

„Én így látom”

A kiállítás címe két alkotóművész, Huczek Zoltán és Varga Zita hitvallására utal. Hogy ők hogyan látják a körülöttük lévő világot, az embereket, az élet minden pillanatát azt szeretnék bemutatni a nagyközönségnek november 7-én pénteken, a Közösségek Házában.

 
Az este 6 órakor nyíló tárlatot Sáli Levente festőművész méltatja.Varga Zita így mesél művészetéről.
 
- Gyerekkorom óta rajzolok, és mindig érdekelt hogy egyes emberek karakterei hogyan vannak összegyúrva. Megfigyelem az arcukat, alkatukat, jellegzetes mimikáikat és gesztusaikat, olykor-olykor megfog ez a látvány, és alkotásra késztet.
 
Most 27 évesen márkarakter-és téralkotással is foglalkozom, szenvedélyem a fantáziavilágok és az animáció. A mozgás, változás és fejlődés motivál, energiát, élményt ad – a mai online szerepjátékokbanis, ahol mi alakíthatjuk meg szereplőinket, és valamennyire a történetet alakulását.
 
Lenyűgöz az a valóságosság és a hitelességre való törekvés, amire épülnek ezek a világok. Ezt a hihetőséget tartom fontosnak minden nemű alkotásban.
 
A kiállítás másik alkotója Huczek Zoltán.- A kiállításom fő témája a városok. Azok ahol éltem, élek és a az álmaim városai, amik csak a képzeletemben léteznek. A festményeim általában a pillanatnyi érzéseim hatására keletkeztek. A megjelenített utcák városrészletek közel állnak hozzám és sok séta eredményeként születtek meg a képeim úgy, ahogyan én látom.