Varázslat a moziban
Kultúra

Varázslat a moziban

Ha minden filharmóniai előadás ilyen színvonalas lesz, mint amilyen a szolnoki szimfónikusok koncertje volt a moziban, akkor a komolyabb zene is nagyon sok hívet szerez majd a gyerekek, fiatalok körében. A közönség soraiból különösen Martin Viktóriának lehet majd emlékezetes a bemutató, ugyanis ő vezényelhette a zenekart.

 
Az általános- és középiskolásoknak idén is lehetősége lesz, hogy egy előadás-sorozaton ismerkedjenek meg a komolyzenével. Az első produkció, a szolnoki szimfónikusok koncertje volt. A patinás és országszerte is nagy népszerűségnek örvendő zenei társulat Cinemagic címmel a legismertebb muzsikákat hozta magával a mozik világából.
nepkep
Felcsendült az Oroszlánkirály, a Karib-tenger kalózai, az Aladdin, a Reszkessetek betörők! betétdala, mégpedig kitűnő minőségben és hangszeres tudást bemutatva. A jól ismert dallamok után rövid hangszerbemutató is volt.
szimfi2
Az előadás végén a nézőtér soraiból színpadra áll a Szent József Katolikus Általános Iskola másodikos diákja, Martin Viktória. A lány átvehette a karmesteri pálcát Gulyás Nagy Györgytől és levezényelhette a Híd a Kwai folyón című film közismert, „füttyös” zenedarabját. Ha a többi előadás is ilyen színvonalas, szórakoztató lesz, akkor a diákok közelebb kerülnek a komolyabb muzsikákhoz is.
viki
Kép-szöveg: Jáger Levente

Még több cikk

Húsvéti dallista

Húsvéti dallista