Boldogságtanulás, zenével
Kultúra

Boldogságtanulás, zenével

November 16-án vasárnap, 18 órakor a Közösségek Házában lép fel Bagdi Bella személyiségfejlesztő énekesnő, akinek a nevét egyre többen ismerik az országban. Bella a zene segítségével hívja fel az emberek figyelmét arra, hogy a boldogság tanulható, egy elsajátítható képesség.

Ezen az estén 8 boldogságszintet növelő zenés gyakorlatot ad át a kedves nézőknek, amely a legújabb tudományos tanulmányok és akadémiai kutatások eredményein alapszik. Bagdi Bella mindezt a zene segítségével és az anekdotikus történeteivel teszi könnyen megjegyezhetővé és örömtelivé.

Mi a helyzet a boldogsággal Magyarországon?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint körülbelül 121 millió ember szenved depresszióban, mely krónikussá, vagy visszatérővé válhat, meggátolván az egyént normális életvitelében. A legelső depressziós rohamot átélők átlag életkora 14,5 év. Ez a szám negyven évvel ezelőtt 29,5 év volt.

A World Happiness Report 2013 című dokumentum adatai alapján a világ 156 országát a lakosság boldogsága alapján értékelő jelentés rangsorában Magyarország a száztizedik helyen áll.

Az OECD felmérése szerint 0-10 skálán 4,7 pontra értékelik átlagosan a magyarok, mennyire elégedettek az életükkel. Ez az érték az OECD országok között a legalacsonyabb.

Ennek nem így kell lennie!
A boldogság tanulható! Egy kifejleszthető képesség!
Hogy hogyan? Arra Bagdi Bella estjén választ kapunk.
Bővebb információ az estéről a művésznő honlapján található:
www.bagdibella.hu