Őrületes galiba
Kultúra

Őrületes galiba

Csiki-csuki állapot. Érdekes, kik jelennek meg, és kik tűnnek el az ajtók mögött. Felmerül a kérdés: hogyan lehet egy lakásban egyszerre négy nőt elrejteni úgy, hogy ne találkozzanak.

Ez természetesen vígjátéki helyzetkomikum. Érdekes játék, melynek során ki-ki lubickol a szerepében. A Városi Filmszínházban hétfőn játszott Csiki-csuki című bohózatban szereplő művészeket kérdeztük az általuk megformált karakterről.

- Csodálatos darab – mondja elöljáróban Beleznay Endre. - Az emberek azt hiszik, üres a lakás, ezért házasságtörés céljából mindenki visszaszivárog, ettől aztán tele lesz. Ez rengeteg vígjáték alapja, ami itt azzal van még megfűszerezve, hogy van egy betörő, aki eltéveszti a napot, és rosszkor jön. Plusz bekerül egy bűvészláda, önálló életre kelnek a kellékek. Így izgalmasabb, mint amilyen általában egy vígjáték.

gergelyszinh 26

- Egy férjet alakítok, Horváth Lajosnak hívnak, akinek a füle mögött van némi vaj – ezt már Gergely Róberttől tudjuk meg. – Az egyik szeretőm rábukkan a lakásomra, és fényt derít a valós életemre, amit eltorzítva meséltem el. Nem említettem például, hogy van egy édes, kedves nejem.

- Én játszom a feleséget, aki ugyancsak félrenéz, de nagyon kedves figura itt mindenki. Egymást is szeretjük, de azért kacsingatunk másfelé is, viszont megmaradunk magunknak és ebből lesz egy őrületes, humoros galiba – árulja el Dévényi Ildikó.

Pál László 
Fotók: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1452|limitstart=0|limitcount=0}

Még több cikk

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral

Út lélektől lélekig

Út lélektől lélekig