Halas húsz év múlva
Kultúra

Halas húsz év múlva

A Szent József Katolikus Általános Iskola tornacsarnokában köszöntötték azokat a fiatalokat, akik egy, a városunkban nagy sikerrel zajló alkotói pályázat eredményhirdetésére érkeztek.

A Jövőnk Városa: Kiskunhalas elnevezésű pályázat a „Csipke-városközpont megújítása Kiskunhalas belvárosi akcióterületének fejlesztése” projekt (DAOP-5.1.2/A-09-2f-203-0001) Megújuló-Csipke-város alkotói pályázat minipojektjeként jött létre. Erre Kiskunhalas Város Önkormányzata 1.270.000 Ft-ot nyert el a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztései Alap társfinanszírozásával. A projekt címzettje az Alsóvárosi Diáktársaság.

A pályázatra beküldött alkotásokat egy szakmai zsűri értékelte, akik több olyan művel is találkoztak, melyek véleményük szerint megfontolandó elképzeléseket tartalmaztak.

csipketabla

- Érdekes volt látni, miként képzelik el a fiatalok városunkat két évtized múlva. Az alkotók még közel sem éltek ennyi évet, mégis komoly jövőképet festettek, írtak le. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy több ezek közül meg is valósulhat idővel Kiskunhalason - mondta el honlapunknak Kollarics Gábor, a zsűri tagja.

Az első helyezéssel jutalmazott alkotások a helyet kaptak a városháza tornyába ma reggel felkerült időkapszulában.
 
Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Pozsgai Ákos
 
{phocagallery view=category|categoryid=1458|limitstart=0|limitcount=0}

Még több cikk

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?