Keresztény kiállítás
Kultúra

Keresztény kiállítás

Vajgel Pál idén már a harmadik kiállításával várja a látogatókat, ezúttal a Csipkeházban. Legújabb tárlata bibliai témát ábrázol.

A Keresztény kiállítást Végső István nyitotta meg a szervező Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. Vajgel Pált szorgalmas, kreatív, folyamatosan megújuló művészként jellemezte. Legfrissebb tematikus kiállítása alkotásainak többségén az evangélium stációit jeleníti meg. Végső István rámutatott: igazi életigenlő, pozitív a kiállítás.

vajgell 03

- Azért rendeztük tárlatba a képek, szobor együttesét Vajgel Pál műveiből, hogy az adventi időszakban még inkább elmélyíthessük hitünket, illetve, hogy felelevenítsük az Evangélium jeleneteit és részben tanításait – ajánlják a kiállítást.

vajgell 05

Vajgel Pál képei békét sugároznak. Az alkotó fontosnak tartja, hogy pozitív üzenetet közvetítsen közönségének.

- A Keresztény kiállításra hívő emberként az el nem múló szeretet jegyében készültem Jézus életéről egy-egy jellemző motívummal – mondta a művész.

vajgell 02

A kiállítás december 31-ig látogatható a Csipkeházban. A megnyitó ünnepélyességéhez a Faddi Istvánné vezette Kiskunhalasi Városi Vegyes kar is hozzájárult egyházi énekekkel.

Kép, szöveg: Pál László