Halason járt Nikolaus
Kultúra

Halason járt Nikolaus

Megérkezett Nikolaus. Várva várt vendég kopogtatott be csütörtök délelőtt a Bóbita óvodába és a Szent József-iskolába. Mint minden évben, most is ellátogatott a kicsikhez a német nemzetiségi Mikulás. A gyerekek tánccal és énekkel fogadták a messziről érkezett, hófehér szakállú Nikolaust.

A Mikulás, mint mondta nagyon örült annak, hogy ilyen ügyesek a gyerekek. A halasi Bóbita óvodában közel egy évtizedes hagyománya van a német nyelvtanulásnak. A tapasztalatok szerint az óvodában tanultaknak iskolásként is hasznát veszik a gyerekek.

A Mikulás ajándékot és szaloncukrot adott a sok énekért cserébe, majd elköszönt az ovisoktól. A német nemzetiségi Mikulás útja az óvodából a Szent József iskolába vezetett, itt is énekszó várta.

nikolaus 02

A Mikulásnak a németes osztályok műsorral kedveskedtek, ő pedig ajándékokat osztott a puttonyából. A diákok nem ijedtek meg, amikor a Mikulás németül kérdezgette őket. Az iskola első németes osztályai már a felső tagozatba, hatodik osztályba járnak.

Miután kiürült a puttony a Mikulás elbúcsúzott az iskolásoktól, hiszen még sok dolga volt. A német nemzetiségi Mikulás azt üzeni a halasi gyerekeknek, ha továbbra is szorgalmasan tanulják a német nyelvet, eljön jövőre is.

Szöveg-fotó: Fehér Erika