Szenttamásiak betleheme
Kultúra

Szenttamásiak betleheme

Városunkban három helyszínen adták elő a szenttamási színjátszók, az eredeti, 100 éves szöveg alapján rekonstruált betlehemesüket a hétvégén.

 
A Nyúl utcai Idősek Otthonának lakói meghatódottan és örömmel fogadták a csoportot, amelynek előadását közös éneklés és beszélgetés zárta. A következő állomás a Sóstó Csárda volt, a teltházas közönség itt is vastapssal jutalmazta az előadást. A Csárdába olyan, ma már Kiskunhalason élő családok is megtekintették az előadást, akik Szenttamásról származnak. Így a viszontlátás öröme fokozta a meghitt hangulatot.
net3
A színjátszók ezután a Csipkeházba látogattak el, majd a fél hatos esti szentmise előtt adták elő utolsó helyszínként a betlehemet. Dr. Finta József és a hívek is nagy örömmel fogadták a műsort. Az atya, édesapjának betlehemes emlékeit idézte fel, s kifejezte, milyen nagy öröm, felnőtteket látni ilyen szerepben.

Kiskunhalas és a vajdasági Szenttamás kulturális kapcsolatának további mélyülését Kuris István László testületi tag is felkarolta. A folyatás nem is olyan soká, 2015. január 17-én, szombaton lesz, amikor is a Halasi Csipke és a Halas Táncegyüttes utazik a Vajdaságba, az Őseink zenéje elnevezésű fesztiválra.
Vadkerti Mónika

Még több cikk

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral