Több ezer éves kincsek
Kultúra

Több ezer éves kincsek

Régészeti, történeti, néprajzi és művészeti tárgyak várják a Múzeumi kincsek című kiállítás látogatóit. A hozzá készült katalógus szerzői: Gyarmati Andrea, Kocsisné Varga Zsuzsanna és Szakál Aurél, akik rendezőként is jegyzik a tárlatot.

Már látogatható a Múzeumi kincsek című kiállítás, melynek közönségét a december 5-i megnyitón Fülöp Róbert köszöntötte. A polgármester kiemelte az intézmény gyűjteményének gazdagságát.

A rendezvényen beszédet mondott Rosta Szabolcs. A Kecskeméti Múzeum igazgatója rámutatott a halasi múzeum pezsgő kulturális életére. Sok-sok tárlattal készültek már munkatársak a látogatóknak, és számos kiadványuk is megjelent a város múltját bemutatva. A legújabb kiállítás és kötet a Múzeumi kincsek címet kapta.

muzejju 11

A program részeként Gyarmati Andrea történész, Kocsisné Varga Zsuzsanna régész és Szakál Aurél néprajzos, történész – a katalógus szerzői - tárlatvezetést tartottak.

- Idén 140 éves a halasi múzeum. Az évforduló fő rendezvénye a Múzeumi kincsek kiállítás. Több mint 100 ezer tárgyunk van, ezekből választottunk ki 200-at bemutatásra. Azokat, amelyeket a legértékesebbnek gondoltunk régisége, művészi megmunkálása szempontjából – mutatott rá Szakál Aurél igazgató.

Többek között hétezer éves kőbalta, kétezer esztendős antik görög és római edények, másfél ezer éves ékszerek, honfoglalás kori arany leletek is megtekinthetők a május 29-ig látogatható kiállításon. A vendégek tájékozódását kincstérkép és – előzetes bejelentkezés után – tárlatvezetés segíti.

Szöveg: Pál László
Fotó: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1467|limitstart=0|limitcount=0}

Még több cikk

(►) Sose halok meg?

(►) Sose halok meg?

Dallista Koós Jánossal

Dallista Koós Jánossal

Dallista Homonyik Sándorral

Dallista Homonyik Sándorral