Operett varázs
Kultúra

Operett varázs

A Kalocsai Színház és a Pesti Magyar Operett Színpad művészei varázslatos operett gálával lepték meg a kiskunhalasi közönséget. A kedd esti előadás sztárvendégeként Oszvald Marikát köszönthettük városunkban.

- Gregussné Mariann jóvoltából évek óta járunk ide. Több színházi előadással volt szerencsénk itt vendégszerepelni, ez a gála sem az első a sorban – mondta Horgonyi-Szabó Árpád társulatvezető. - Kétórás látványos show-műsorral készültünk. Minden operett gálában szerepet kap a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, A mosoly országa.

A szólók és a kettősök mellett önálló tánckari számokkal is készültünk. Hoztunk keringőt, palotást. Az első felvonásban kisoperettek, örökzöldek és egy-két nagyoperett kapott helyet felvezetve ezzel a második felvonás nagy ívű dallamait, melódiáit. Minden szám olyan volt, amit a kedves néző ismerhet. Kiváló énekművészek kísértek el engem és egy fantasztikus balettkar. Az est sztárvendége Oszvald Marika volt.

operettgalla 18

A műfaj legendás művésznője nagy taps közepette lépett színpadra. Kiskunhalason már visszatérő vendég, akit nagyon szeret a közönség és ő is a halasiakat.

- A kezdetektől rendszeresen járok ide, és tényleg varázslatos közönség van itt. Ezt mindig mondja az ember, de most nagyon helytálló – erősítette meg Marika. – Azokat az operett dalokat hoztam, amiket szoktam énekelni, de olyat is, amit szerintem itt még nem adtam elő. Ez az Adj egy édes csókot, drága kisbaba – tudtuk a művésznőtől, aki többek között olyan örökzöldekkel örvendeztette még meg a jelenlevőket, mint Cintányéros cudar világ; A bugaci határon; Délibábos Hortobágyon.

Szöveg: Pál László
Fotó: Pozsgai Ákos

{phocagallery view=category|categoryid=1471|limitstart=0|limitcount=0}