Tanulmányi sikerek a Bibóban

A második félév közeledtével egyre több tanulmányi verseny érkezik a regionális és országos fordulójához. A Bibó-gimnázium diákjai biztató pozíciókból folytatják a versenyzést.

 
Matematikából a gimnazisták kategóriájában a megye legjobbjai között van a hetedikes Szőnyi Borbála és Rácz Roland (tanáruk: Felnagy Krisztián); a nyolcadikos László Máté (felkészítője: Rádi Kornélia); a 9. a-s Eszter Ákos, Tihanyi Kata és László András (matematikatanáruk: Fődiné Szabó Klára); a 11. a-s Torma Bence (tanára: Rádi Kornélia); a 12. a-s Bogáromi Dávid (tanára: Váradi Krisztián).

Az országos középiskolai tanulmányi verseny gimnáziumi kategóriájában a második fordulóba jutott matematikából – 100 százalékos eredménnyel – Bogáromi Dávid. Ebben versenyben fog szerepelni latin nyelvből Szécsi Krisztián (Zákányné Frei Erzsébet diákja) és Agócs Ferenc (Kovács Erika tanítványa), magyar nyelvből pedig a tizenegyedik a-s Mátyus András folytathatja a versenyt. Vladár Éva és Paul Crowson felkészítésének eredménye, hogy angol nyelvből két továbbjutó van: a tizenegyedikes Agócs Ferenc és a tizenkettedikes Lázár Bence István.


A Kárpát-medencei Implom József Helyesírási Verseny 2015. január 22-i megyei fordulójában – amelyet a Bibó-gimnázium mint a verseny bázisiskolája szervez – a harmadik helyezett Slezák Virág (9. b, Fodor Bernadett) előtt második helyet megszerzett Balog Anna (10. Zákányné Frei Erzsébet) és első helyen végzett Dudás Helga (11. b, Fodor Klaudia) képviseli a Bibót.